Boc: Părinţii copiilor decedaţi în incendiu vor primi ajutoare de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a declarat astăzi că statul va acorda ajutoare de urgenţă părinţiilor copiilor decedaţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

image

Premierul s-a declarat şocat de acest accident, dar a spus că, în prezent, nu se pune problema ca pentru acest accident să fie decretată zi de doliu naţional.

"În primul rând, vreau să transmit şi eu familiilor îndoliate condoleanţe pentru tragicul eveniment petrecut aseară, care, la fel ca pe orice român, m-a şocat şi pe mine şi vreau să asigur familiile îndoliate că vor primi suportul statului sub forma unor ajutoare de urgenţă pentru a trece şi a uşura din imensa durere pe care o au. Celelalte aspecte vor fi discutate în cadrul Guvernului. În acest moment nu o să fac alte declaraţii, având în vedere faptul că este o anchetă în derulare şi nu aş vrea ca, prin declaraţiile pe care le fac, să influenţez mersul anchetei. După ce vom avea rapoartele pe masă, vom trage şi alte concluzii", a declarat Boc.

Potrivit acestuia, reforma iniţiată de Guvern urmăreşte tocmai utilizarea eficientă a banilor publici, inclusiv în sistemul medical.

"După cum ştiţi, în plan guvernamental am iniţiat un amplu proces de reformă şi restructurare a cheltuielilor publice în sectorul sanitar, astfel încât ele să fie utilizate cu eficienţă. Vedeţi, şi acum la rectificarea bugetară, dăm aproape două miliarde de lei pentru plata unor arietate, dar prin faptul că încă nu avem sistem electronic, că nu avem un card naţional de sănătate, că nu avem prescripţie electronică şi alte modalităţi informatice, se pierd din nefericire bani care ar putea fi economisiţi şi transferaţi în componenta de infrastructură", a adăugat premierul Boc.

Patru bebeluşi au murit,  iar alţi 7 sunt internaţi în stare gravă, ca urmare a exploziei produse ieri în secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti din Capitală.

Potrivit procurorului Marius Iacob, care conduce echipa de anchetă, sunt "mai multe variante", însă nu este sigur că focul a  pornit de la firele improvizate la instalaţia de aer condiţionat. "Asta este doar o presupunere pe care au făcut-o aseară pompierii", a afirmat astăzi şeful echipei de criminalişti.

Citește și: Bebeluş bolnav de septicemie, minge de ping-pong între Ministerul Sănătăţii şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite