Boc vrea să trimită ajutor umanitar în Japonia. Conducerea Comisiei pentru Activitate Nucleară, convocată la şedinţa de guvern de vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a cerut miniştrilor de Interne şi Externe să pregătească o hotărâre de guvern în baza căreia statul român să trimită victimelor cutremurului din Japonia un ajutor umanitar, constând în pături, saltele şi apă, informează mediafax, citând surse oficiale.

Actul normativ va fi aprobat într-o viitoare şedinţă de guvern.

Potrivit unui nou bulanţ, seismul, care a lovit vinerea trecută Japonia, urmat de un tsunami a provocat moartea a 5.178 de persoane şi dispariţia altor 8.606, relatează AFP.

Numărul răniţilor a fost stabilit la 2.285. Peste 88.000 de case şi clădiri au fost complet sau parţial distruse.

Conducerea CNCAN a fost convocată la şedinţa de guvern de duminică

La următoarea şedinţă de guvern va participa şi conducerea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), pentru a prezenta o evaluare a situaţiei din Japonia în funcţie de care miniştrii să ia o decizie în privinţa cetăţenilor români aflaţi în această ţară.

"Guvernul a aprobat, în principiu, constituirea unei rezerve financiare pentru o eventuală evacuare a românilor din Japonia, care să fie folosită în caz de necesitate, şi a decis să convoace conducerea CNCAN la următoarea şedinţă, pentru prezentarea unei evaluări a situaţiei", au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Potrivit acestora, următoarea şedinţă de guvern ar putea fi organizată duminică.

Citiţi şi: Baconschi cere 200.000 de euro pentru o eventuală evacuare a unor români din Japonia şi constituirea unei celule de criză la CNCAN

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite