Blaga ştia de mita pentru Fătuloiu, dar nu a considerat-o o problemă a MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, ştia despre tentativa de mituire a chestorului Dan Fătuloiu, chiar de la acesta, încă de pe vremea când conducea MAI.

Declaraţia îi aparţine lui Vasile Blaga, care a mărturisit, într-un interviu acordat ziarului Gândul, că nu l-a interesat chestiunea, pentru că nu ţinea de minister, ci era de competenţa DNA.

"Dl. Fătuloiu mi-a spus că are o astfel de intenţie (de a-l denunţa pe omul de afaceri Cătălin Chelu pentru tentativă de mită - n.red.). Mai departe nu am continuat discuţia, pentru că nu este o problemă din curtea Ministerului de Interne, ci este una gestionată de către DNA, acolo unde dl. Fătuloiu s-a şi adresat. Personal, cred că procurorii şi dl. Fătuloiu puteau găsi alte locaţii pentru a rezolva problema respectivă, nu neapărat un birou din minister sau o parcare a MAI", afirmă Blaga.

El neagă că ar fi primit informaţii de la structuri informative despre relaţiile lui Aurelian Şoric, şeful IPJ Neamţ, cu clanurile mafiote locale.

Citeşte si: Chestorul Fătuloiu l-a acuzat de trădare pe şeful IPJ Vaslui în cazul Chelu

Afirmaţia lui Blaga vine după ce preşedintele Traian Băsescu afirmase, la TVR, că toate structurile importante ale Guvernului au fost avertizate de unul dintre serviciile de informaţii despre situaţia de la Neamţ.

Blaga susţine însă că aceste infomări nu au ajuns la el: "Aş vrea să lămuresc un lucru vizavi de anumite declaraţii că anumite structuri ale statului informaseră încă din 2009 de ceea ce s-a întâmplat la Neamţ. În 2009, eu am fost ministru practic două săptămâni. Nici în 2009, nici în 2010 nu am primit niciun fel de informaţii despre fărădelegi pe care le-ar fi făcut inspectorul-şef de la Neamţ. Au fost anumite reclamaţii, dar ele nu s-au confirmat", a mai spus Blaga.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite