Concert pentru elite, plătit din banii tuturor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţenii ar fi mers la concert dacă ar fi putut cumpăra bilete
Bistriţenii ar fi mers la concert dacă ar fi putut cumpăra bilete

Primăria Bistriţa a organizat aseară un concert de Crăciun cu „Johann Strauss Ensemble“, din Viena. Reprezentaţia de la Bistriţa a avut loc, însă, doar pentru 400 de privilegiaţi.

„Nu au fost scoase la vânzare bilete. Accesul se face doar pe bază de invitaţie", a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti.

Primarul oraşului, Ovidiu Creţu, spune că lista invitaţilor a fost făcută de el şi cuprinde reprezentanţi ai instituţiilor cu care a colaborat. „În baza listei cu contribuabilii mari am trimis invitaţii celor care au contribuit cu cei mai mulţi bani", a lămurit primarul problema.

Citeşte şi La Bistriţa, PCR s-a întors la putere pe aripile valsului

Suma cerută pentru prestaţia de la Bistriţa a celebrului ansamblu este confidenţială, în accepţiunea Primăriei. „Este vorba de un contract semnat cu o societate privată, care doreşte să se păstreze confidenţialitatea cu privire la bani", a explicat primarul Ovidiu Creţu.

 În schimb organizatorii turneului din România au declarat deschis că este vorba de o sumă de 13.000 de euro. „Într-adevăr, preţul unui spectacol este 13.000 de euro.

În restul oraşelor se plăteşte bilet, dar aici şi la Mediaş costurile au fost suportate de adminstraţiile locale", spune Anamaria Costea, impresar în România  al Johann Strauss Ensemble.

Directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, crede că nu este normal ca primăria unui oraş să limiteze accesul la un concert. „Cele 13.000 de euro sunt banii comunităţii, aducerea acestei trupe este, de fapt, o achiziţie publică. Dacă tot sunt bani publici, de ce să se bucure doar unii?", susţine Adrian Moraru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite