Băsescu unui profesor: "Dacă ar face socoteala, ar constata că e mai bine plătit decât mine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la postul Radio România Actualităţi, Traian Băsescu i-a răspuns unui ascultător, nemulţumit de salariul pe care îl câştigă ca profesor în România, că dacă ar socoti, ar constata că e mai bine plătit decât el. Preşedintele român a ţinut să sublinieze că statul nu este principalul responsabil al vieţii cetăţeanului.

Întrebat de situaţia românilor cu salarii mici, Băsescu a afirmat că îi înţelege foarte bine. El i-a răspuns unui profesor titular la un liceu care se plângea că primeşte doar 927 de lei lunar:

Toţi am avut salarii mici în anumite etape ale carierei noastre. Dânsul are 16 ore pe săptămână. Eu muncesc 16 ore pe zi. Dacă ar face socoteala pe oră, s-ar putea să constate că e mai bine plătit decât mine, a declarat Traian Băsescu la RRA.

În plus, mai are şansa unui job, fiecare îşi mai caută câte ceva. Trebuie să ne obişnuim să trăim cu sentimentul că primul responsabil eşti chiar tu şi nu statul. Aşa e viaţa în capitalism, a adăugat acesta.

Sunt adeptul unui stat responsabil pentru cetăţenii săi, dar nici nu poţi cere statului să se împrumute bani pentru a plăti salariile şi să sacrifici viitorul, a conchis preşedintele român.

Citiţi şi:

Băsescu: "Introducerea cotei unice pe orice fel de venit mi se pare o soluţie"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite