Băsescu despre vizita lui Berlusconi: "Este vizita unui prieten la Bucureşti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat plăcut impresionat de vizita premierului italian Silvio Berlusconi, pe care l-a numit "un prieten" şi i-a mulţumit pentru sprijinul acordat iniţiativelor României în cadrul Consiliului European.

Şeful statului l-a primit pe premierul Silvio Berlusconi, marţi, la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi:
FOTO Italienii sărbătoresc înfrângerea candidaţilor lui Berlusconi la alegerile din Italia

Berlusconi, la Bucureşti: "Îmi place România. Şi românii!"

Este vizita unui prieten la Bucureşti. Eu mereu am vorbit acasă despre parteneriatul pe care îl avem şi în Consiliul European, unde Italia a susţinut mereu punctele de vedere ale României. Vă mulţumesc mult pentru vizita pe care o faceţi în România, a subliniat Traian Băsescu, chiar la începutul întâlnirii cu premierul Italiei, precizeză Mediafax.

Traian Băsescu i-a oferit preşedintelui Consiliului de Miniştri al Italiei un dejun. De asemenea, Traian Băsescu şi Silvio Berlusconi au în plan vizitarea bisericii din curtea Palatului Cotroceni.

Silvio Berlusconi a sosit luni la Bucureşti, pentru o vizită de două zile. Şeful Guvernului de la Roma s-a întâlnit, luni, cu primul ministru Emil Boc. Mai multe despre întâlnirea dintre cei doi oficiali aici.

Berlusconi: "Am asigurat o acţiune hotărâtă pentru intrarea dumneavoastră în Schengen"

De asemenea, premierul italian a amintit că a avut discuţii pe marginea posibilităţii deschiderii de noi oportunităţi pentru angajarea românilor din Italia şi a declarat că susţine intrarea României în Schengen.

Noi am asigurat o acţiune hotărâtă din partea noastră pentru intrarea dumneavoastră în Schengen în acest an şi am vorbit şi despre posibilitatea deschiderii de noi oportunităţi pentru angajarea românilor din Italia, a afirmat Berlusconi.

Am vorbit şi cu structurile de colaborare dintre poliţiile noastre, sistemul judiciar şi au confirmat în mod explicit acele lucruri despre care am discutat acum doi ani, a conchis premierul Italiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite