Băsescu despre nivelul de alertă teroristă: Rămâne albastru-precaut / Ridicarea lui costă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că România nu are informaţii care să justifice ridicarea nivelul de alertă teroristă, rămânând pe culoarea ce indică nivelul precaut.

"Rămânem pe culoarea precaut, nu e nevoie să ridicăm nivelul de alertă", a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat că nu există nicio informaţie concretă care să justifice ridicarea nivelului de alertă.

"Nimeni nu se poate juca cu ridicarea nivelului de alertă pentru că el costă", a mai adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a mai anunţat că CSAT a decis amplasarea scutului antirachetă american în localitatea Deveselu, din judeţul Olt. Vezi aici detalii.

Totodată, Aeroportul Kogălniceanu şi Portul Constanţa vor fi folosite de SUA pentru tranzitul trupelor şi tehnicii militare americane.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că autorităţile trebuie să fie pregătite în orice moment, menţionând însă că nu se modifică gradul de alertă teroristă în România.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat duminică noaptea, într-o intervenţie transmisă în direct de televiziunile americane, că a autorizat o operaţiune împotriva liderului al-Qaeda, în cursul căreia nu au fost înregistrate victime în rândurile forţelor americane. "Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama bin Laden, liderul al-Qaeda", a afirmat Obama.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite