Victor Socaciu: "Am avut un sentiment patern faţă de Mădălina"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Socaciu a descoperit-o, Ionel Tudor a ajutat-o să-şi cultive vocea, iar Şerban Georgescu i-a compus melodiile care au făcut-o celebră. Publicul o ştie pe Mădălina Manole ca interpretă de muzică uşoară, dar debutul ei s-a produs în folk, cel care a lansat-o fiind Victor Socaciu.

„A venit cu părinţii la Serbările Scânteii Tineretului, unde eu am audiat-o. A avut un succes excepţional şi am decis, împreună cu poetul Lucian Avramescu, să o luăm în turneu. Iniţial, părinţii ei s-au opus, pentru că ea era prea mică, avea doar 14 ani. Ea a reuşit să-i convingă, iar tatăl ei a venit la mine şi mi-a încredinţat-o, rugându-mă să am grijă de ea. Din acel moment am avut un sentiment patern faţă de Mădălina", îşi aminteşte Victor Socaciu.

CITEŞTE ŞI:

Sibienii o plâng pe Mădălina Manole pe internet

FOTO Mădălina Manole a murit de ziua ei! Parchetul a confirmat ipoteza sinuciderii

Citeşte mesajul de adio al Mădălinei Manole!

Mădălina Manole a prezentat Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur" de la Braşov (VIDEO)

Mădălina Manole va fi omagiată în cadrul Festivalului de la Amara

„Deşi avea numai 14 ani, cânta din suflet când era pe scenă, cu toate că multe dintre piesele folk de la debut erau peste mintea unui copil de 14 ani. Acesta a fost unul dintre lucrurile care m-au determinat să o ajut să intre pe scenă", spune folkistul.

Un alt om care i-a marcat începutul carierei a fost compozitorul Ionel Tudor. „Ne-am întâlnit după ce Mădălina s-a mutat în Bucureşti. Lucra la aeroport, în Otopeni, însă marea ei dragoste era muzica. Mi-au plăcut mult vocea ei şi timbrul acela grav, aşa că am luat-o la Şcoala Populară de Artă, la clasa pe care o ţineam împreună cu Mihaela Runceanu", îşi aminteşte compozitorul. „Într-un an a învăţat foarte multe, aşa că am dus-o la Festivalul de la Mamaia, unde a participat cu o piesă a lui Şerban Georgescu şi a şi câştigat un premiu", povesteşte Ionel Tudor.

Şerban Georgescu a făcut-o celebră

Piesa se numea „Un om sentimental". Întâlnirea cu compozitorul Şerban Georgescu a fost decisivă pentru viitorii ani ai carierei sale. Şerban Georgescu (decedat în martie 2007 în urma unui infarct) a fost marea dragoste a vieţii ei şi acel Pygmalion care i-a deschis drumul afirmării artistice. Cei 15 ani de căsnicie alături de Şerban Georgescu au fost şi cei mai prolifici pentru ea.

În 1991, Mădălina a devenit celebră cu melodia „Fată dragă", care a dat titlul celui mai cunoscut album al ei. Căsătoria interpretei cu celebrul compozitor, mai în vârstă cu 17 ani, în 1994, a generat multe bârfe în epocă, mulţi văzând în acest mariaj unul din interes.

Prietenii care au fost martorii acestei relaţii zbuciumate, finalizată cu un divorţ (ea îl acuza de infidelitate) au susţinut că Mădălina şi Şerban s-au iubit. Şerban Georgescu a fost marea dragoste a vieţii ei, după cum pentru compozitor ea a fost la fel.

 „Nu poate să mă acuze de nimic concret. Nu sunt un sfânt, dar niciodată nu am fost vagabond, alcoolic sau violent. Eu n-am ştiut de divorţ decât cu o săptămână înainte. Mi-a pus o hârtie pe masă, apoi şi-a luat bocceluţa şi a plecat. Nu ştiu ce s-a întâmplat. De ce a vrut să-mi dea personal hârtia de divorţ şi nu a trimis-o prin poştă aşa cum se obişnuieşte?“, se întreba compozitorul după divorţ. La rândul ei, Mădălina spunea despre Şerban că „erau momente din zi în care îl adoram şi alte momente în care l-aş fi împuşcat“.

„A murit iubind-o pe Mădălina, iar în timpul vieţii m-a făcut zi de zi să simt, să trăiesc sentimentele pe care le avea faţă de ea", declara văduva Eniko Georgescu, cea de-a doua soţie a compozitorului. Aceeaşi Eniko a fost la un pas de divorţ, în 2006, din cauză că legătura sufletească dintre solistă şi compozitor nu se stinsese.

„Mi-aduc aminte de zilele noastre frumoase, văd certificatul nostru de căsătorie... Mi-e dor de tine. Vreau să te văd", îi scria, în sms-uri, Mădălina fostului soţ, în 2006, pe vremea când acesta era căsătorit cu Eniko şi abia devenise tată. „Soţul meu mi-a arătat mesajul şi a compătimit-o. «Săraca, ce nefericită trebuie să fie!» Şi mesaje de genul ăsta sunt multe din partea acestei doamne căreia i-aş dori să fie fericită şi mulţumită (...). Nu i-am înţeles comportamentul - când eu l-am cunoscut pe Şerban, acum trei ani (2003, n.r.), era divorţat de doi ani şi jumătate", declara Eniko Georgescu în august 2006, într-un moment când era hotărâtă să divorţeze de Şerban Georgescu, intenţie pe care ulterior nu a pus-o în aplicare.

Petru Mircea, al doilea soţ

Mădălina Manole s-a recăsătorit în toamna anului trecut cu Petru Mircea, inginer de sunet la Media Pro şi compozitor, originar din Botoşani. Nunta a avut loc la Gura Humorului şi a fost, de fapt, un dublu eveniment, deoarece cuplul şi-a botezat şi primul copil, Petru jr, în vârstă de patru luni. Dacă în relaţia cu Şerban Georgescu Mădălina Manole era „bărbatul în casă", lucrurile au stat diferit în mariajul cu Petru Mircea, potrivit apropiaţilor.

„Devenise o femeie protejată, condusă chiar, aş putea spune. Nu prea răspundea la telefon în ultima vreme, îi cerea tot timpul părerea soţului ei", spune Gabriela Scraba de la Radio România Actualităţi. Cei doi colaborau şi pe plan profesional, pentru că soţul artistei era şi inginerul de sunet al acesteia, ba chiar i-a compus o piesă de pe ultimul album. „Petru a fost într-un fel şi managerul Mădălinei, avea foarte mare grijă de ea", spune Bogdan Pavlică de la Radio România Actualităţi, lucru confirmat şi de Romică Ţociu, care l-a descris pe soţul Mădălinei drept „pâinea lui Dumnezeu".

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite