Ucigaş deghizat în poliţist la căpătâiul victimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău sunt suspectaţi că au luat şpagă pentru a-i permite unui individ deosebit de periculos să stea în acelaşi salon cu victima sa.

Este vorba despre Jenică Mihăilescu (41 de ani), care, la 8 ianuarie, i-a dat foc cu bricheta prietenei sale, Alexandra Vraciu (20 de ani), pe un câmp din localitatea Săuceşti. Motivul: tânăra întârziase la întâlnire.

Cuprins de remuşcări, incendiatorul a stins focul, a dus-o pe tânără acasă, a îmbrăcat-o în halat şi papuci de casă şi a transportat-o la spital. Acolo le-a spus doctorilor că prietena sa a fost rănită în explozia unei butelii. În plus, a făcut demersuri ca Alexandra Vraciu să primească o rezervă cu două paturi, iar el şi-a „câştigat" dreptul de a sta zi-lumină la capul ei şi să nu fie dat pe mâna poliţiştilor.

Surse neoficiale spun că un responsabil al spitalului a primit în jur de 300 de euro în schimbul „serviciului" făcut lui Mihăilescu. Aceleaşi surse susţin că bărbatul stătea ziua în spital îmbrăcat în haine civile şi se dădea drept poliţist, iar noaptea era în pijamale şi juca rolul de pacient. I-a luat tinerei şi telefonul mobil, ca să nu poată lua legătura cu familia.

CITEŞTE ŞI:

Bacău: Cu a treia țigară și-a incendiat iubita stropită cu benzină

Doi poliţişti au fost arestaţi după ce au jefuit contrabandiştii de ţigări

Poliţia a fost sesizată în legătură cu odiosul incendiu de pe câmp abia miercuri, 12 ianuarie, atunci când Mihăilescu a dispărut fără urmă din spital. Tânăra a putut vorbi atunci cu un angajat, care a alertat Poliţia. „Noi luăm în calcul şi varianta faptului că în spital s-a dat mită. Sunt multe semne de întrebare în toată această poveste. Cel mai mare este că medicii n-au anunţat Poliţia că un om a ajuns incendiat la spital", a declarat Felix Bănilă, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.
Dacă cele afirmate de unele surse din cadrul spitalului se dovedesc a fi adevărate, medicii care au primit şpaga şi au tăinuit fapta riscă între 3 şi 12 ani de închisoare. Şi conducerea SJU Bacău a început o anchetă internă. Tânăra a fost transportată ieri la Bucureşti, iar Jenică Mihăilescu este căutat în toată ţara şi dat în consemn la frontieră.

Oprit de prieteni să zică adevărul

Reporterii „Adevărul" au obţinut câteva date din înregistrările realizate de camerele de supraveghere din spital. Jenică Mihăilescu, speriat, intră pe holul de la Urgenţe şi le spune celor doi prieteni care-l însoţeau că vrea să spună adevărul.

S-au oprit sub unul dintre microfoanele amplasate într-un perete de pe coridor. Unul dintre cei care îl însoţeau îi zice: „Ce ai măi? Eşti copil? Las-o aşa! Dacă nu vrei să vorbeşti tu, lasă că vorbesc eu! S-a opărit şi gata!"

CITEŞTE ŞI: Bacău: I-a dat foc iubitei, supărat că a întârziat la întâlnire

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite