Edilii scriu demisii şi îşi caută de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile foarte mici îi obligă pe primarii din mai multe localităţi să renunţe la posturi şi să-şi găsească slujbe mai bine plătite. Printre cei decişi să abandoneze fotoliul de primar se numără edilii din localităţile buzoiene Mihăileşti, Gherăseni şi Valea Salciei.

Autorităţile judeţului Buzău se aşteaptă la probleme serioase în administraţia publică locală după ce mai mulţi dintre primarii de comune au anunţat că-şi vor da demisia pentru a se întoarce la vechile lor meserii. Ei sunt nemulţumiţi de lipsa fondurilor, de disponibilizările de personal şi de lefurile mici.

Mai citiţi şi:

EXCLUSIV Birul pe drepturi de autor ar putea desfiinţa unicul teatru de proiecte din ţară

Stan Stan, primarul din Mihăileşti, se află într-o situaţie foarte dificilă. Are rate la bancă în valoare de 1.400 de lei pe lună, iar salariul său a ajuns acum, după ajustare, la 1.350 de lei. Pentru că nu a mai avut cu ce plăti rata pe ultima lună, acum riscă să îşi piardă casa. „Situaţia este grea.

Nu mai sunt bani, iar de când ne-au luat din salariu, e şi mai greu. Am candidat pentru că am vrut să rămână ceva de pe urma mea în comună, iar acum risc să îmi ia banca casa, pentru că am rate mai mari decât salariul", explică el.

Stan regretă că nu se află printre românii care acum lucrează în străinătate: „Am ajuns să-mi pară rău că nu am emigrat acum 20 de ani. Mi-am iubit ţara mai mult decât orice, şi rău am făcut. Recunosc, în secunda în care îmi găsesc ceva mai bun de lucru plec fără regrete."
Foarte supărat e şi Vasile Ţintă, primarul comunei Gherăseni: „ În cel mai scurt timp, îmi dau demisia. Sunt inginer agronom şi mă întorc la meseria mea. Măcar ştiu că stau pe câmp toată ziua, dar măcar mă aleg cu ceva."

Alegeri pentru alţi primari

„Eu unul, dacă mâine îmi găsesc un alt loc de muncă, îmi dau demisia şi plec fără niciun regret. Nu avem niciun sprijin de nicăieri şi o să vedeţi că rând pe rând plecăm toţi dacă nu se face ceva", avertizează Marian Muşat, primarul din Valea Salciei.

Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău, ştie de nemulţumirile primarilor, dar deocamdată nu are soluţii. „Dacă îşi vor da demisia vom fi nevoiţi să organizăm alegeri în comunele respective.", explică el. „E regretabil, dar situaţia este general valabilă.

Primarii trebuie să înţeleagă faptul că acest lucru li se întâmplă tuturor bugetarilor. Totuşi, nu cred că îşi va da nimeni demisia, atâta vreme cât fiecare are un număr de voturi în spate şi nu cred că îşi permit să dezamăgească o comună întreagă", consideră subprefectul Ovidiu Anghel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite