Autorităţile din Singapore: Sperăm ca România să ia "în considerare serios" dovezile împotriva lui Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu, acuzat de moartea unei persoane şi rănirea altor două
Silviu Ionescu, acuzat de moartea unei persoane şi rănirea altor două

Ministrul Justiţiei din Singapore, K. Shanmugam, a declarat, astăzi, că se aşteaptă că România să "ia în serios" dovezile prezentate în cadrul anchetei judiciare privind accidentul mortal soldat cu un mort şi doi răniţi, pentru care este suspectat fostul diplomat Silviu Ionescu, relatează The Straits Times.

Ministrul a afirmat că gravitatea accidentului din noaptea de 14 spre 15 decembrie necesită o investigaţie amănunţită din partea Guvernului român.

Citiţi şi:

O soprană povesteşte despre întâlnirea cu Silviu Ionescu din noaptea accidentului rutier

"Dovezile prezentate în cadrul anchetei judiciare  sunt acolo pentru a le vedea toată lumea... Ne aşteptăm să fie luate în serios şi am cerut autorităţilor române să ia măsurile necesare", a afirmat Shanmugam.

Oficialul a dat asigurări că Singapore este dispus să coopereze cu autorităţile române în investigaţie.

Autorităţile române au înaintat marţi o cerere oficială de acces la documentele prezentate în cadrul anchetei judiciare, care a durat şase zile şi s-a încheiat miercuri, decizia urmând a fi anunţată în 31 martie.

Ancheta poliţiei din Singapore a conchis că fostul diplomat român Silviu Ionescu este "implicat penal" în moartea lui Tong Kok Wai şi rănirea gravă a altor doi pietoni. Ofiţerul de poliţie Raimi Mohd Yusof a declarat în cursul audierilor că investigaţia arată că maşina Audi a ambasadei române, implicată în cele două accidente, nu a fost furată din faţa reprezentanţei diplomatice, aşa cum susţinea Ionescu.

O maşină aparţinând ambasadei române din Singapore, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, pe 15 decembrie 2009, la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite