VIDEO FOTO Vameşi şi angajaţi din penitenciare şi-au aruncat caschetele în curtea sediului central al PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gardieni au aruncat, pe rând, caschetele scoase din uz / foto: Lucian Muntean
Gardieni au aruncat, pe rând, caschetele scoase din uz / foto: Lucian Muntean

Angajaţi ai vămilor şi penitenciarelor au aruncat 25 de caschete fără însemne naţionale în curtea sediului central al PD-L în semn de protest faţă de reducerile salariale aplicate de guvern.

Unii dintre gardieni au aruncat, pe rând, caschetele scoase din uz strigând că protestează faţă de reducerea salariilor, "fraudarea" votului în Parlament la Legea pensiilor, "Guvernul incompetent" şi preşedintele "care-şi doreşte să fie dictatorul acestei ţări".

Click aici pentru GALERIE FOTO.

Botoşani: Bugetarii pichetează sediul PD-L

Revendicările noastre ţin de Legea salarizării, mai precis de reducerea salariilor şi de intenţia vădită a ministrului de a-şi încălca promisiunea de a renunţa la acesta reduceri după acest an. Revendicările nostre sunt legate de adoptarea prin fraudă a unei Legi a pensiilor, care elimină pensiile militare, dar şi de politica dezastruoasă pe care Guvernul o practică în legătură cu gestionarea economică a ţării, a declarat liderul de sindicat al angajaţilor din penitenciare, Sorin Dumitraşcu.

Angajaţi ai vămilor şi penitenciarelor au aruncat 25 de caschete fără însemne naţionale în curtea sediului central al PD-L

foto: Lucian Muntean

Protestatarii au strigat "Jos Guvernul", "Mincinoşii", "Hoţii", "Băsescu, trădător de partide şi popor" şi "Armata e cu noi".

Organizaţia protestează faţă de gestul preşedintelui de "a bagateliza revendicările serioase ale poliţiştilor" prin referirea la aruncare acelei caschete nenorocite la Palatul Cotroceni.

Sursa video: Realitatea TV

Acesta este gestul nostru de revendicare a drepturilor care ni se cuvin. De la 1.500 de lei, abia dacă mai iau 1.100 de lei. Am acest salariu după 24 de ai vechime, s-a plâns Luca Ioan, agent-şef principal la Penitenciarul din Vaslui.

image

foto: Lucian Muntean

Alături de poliţişti şi de angajaţii penitenciarelor au protestat şi angajaţi din Asistenţa Socială.

Să trăiască guvernanţii cu salariile noastre, că noi am ajuns în pragul disperării. Am 600 de lei pe lună ca referent în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Sector 3. Am peste 25 de ani de ani de muncă. Lucrăm în condiţii mizere, cu oamenii străzii, a spus Corina, referent.

Dumitraşcu a declarat că la acţiune sunt prezenţi angajaţi ai penitenciarelor Giurgiu, Brăila, Craiova, Vaslui, Jilava, Deva. El a adăugat că nu se aşteaptă ca liderii PDL să iasă să vorbească cu ei.

Angajaţi ai vămilor şi penitenciarelor au protestal la sediul P-DL

foto: Lucian Muntean

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite