Anchetă comună în accidentul de la Smolensk: Echipamentele de la bordul aeronavei funcţionau corespunzător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipamentele de la bordul aeronavei prezidenţiale poloneze, care s-a prăbuşit la 10 aprilie lângă Smolensk, funcţionau corespunzător înainte de accident, a anunţat astăzi, la Moscova, comisia comună de anchetă, citată de RIA Novosti.

"Grupul de lucru pentru interpretarea datelor de zbor continuă analizarea parametrilor înregistraţi de blocul de colectare a datelor zborului şi de cutia neagră. Am examinat rezultatele muncii subcomisiei tehnice, împreună cu experţi polonezi. Echipamentele de bord au funcţionat fără probleme", a anunţat comisia de anchetă.

Citiţi şi:

Piloţii avionul prezidenţial polonez au fost avertizaţi că zburau prea aproape de sol
Donald Tusk: "Documentele publicate de Rusia în cazul Katin sunt un semn bun, dar aştept faptele"

Potrivit sursei, specialişti din Rusia şi din Polonia îi intervievează pe comandanţii unor echipaje ruse şi poloneze, care au aterizat la Smolensk, înainte de prăbuşirea avionului Tu-154, şi analizează starea echipamentelor terestre.

Reprezentanţi comisiei şi experţi polonezi au plecat către Statele Unite, unde intenţionează să testeze sistemul de alertă şi de vizibilitate (TAWS), precum şi dispozitivul de navigaţie de la bord, care au rămas intacte după prăbuşirea avionului

Aeronava Tu-154, având la bord 96 de persoane, între care preşedintele Lech Kaczynski, soţia sa Maria, mai mulţi lideri politici şi militari polonezi, s-a prăbuşit la 10 aprilie, nu departe de Smolensk. Delegaţia mergea să comemoreze masacrul de la Katyn, unde peste 22.000 de ofiţeri polonezi luaţi prizonieri au fost executaţi din ordinul lui Stalin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite