Al doilea Bac, tot cu emoţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bac-ul de toamnă, destinat liceenilor care l-au ratat pe cel din vară sau absolvenţilor mai vechi, a început cu emoţii mari pentru cei care şi-au terminat studiile în anii anteriori.

Săptămâna aceasta este destinată probelor de competenţe, introduse în acest an pentru prima dată în cadrul Bacalaureatului.

Absolvenţii mai vechi dau şi „competenţele"

În ciuda temerilor, proba orală de limbă română, desfăşurată ieri, nu a dat prea multe bătăi de cap. Printre cei care s-au prezentat la centrul de examinare din sectorul 5 al Capitalei, de la Liceul „Ion Barbu", se numără şi Cristina Roşu (30 de ani), care a terminat Liceul Viilor, din Bucureşti, în urmă cu 10 ani. Ea nu a acordat atunci prea multă atenţie Bac-ului, pentru că avea deja un job în străinătate. Acum, Cristina este hotărâtă să ia diploma şi să se înscrie la facultate.

Citeşte şi:


„Nu vă aşteptaţi la subiecte mai uşoare“

Tânăra a ieşit emoţionată din sala de examinare, după ce a obţinut calificativul „experimentat". „A fost uşor. Am avut un text informativ şi trebuia să spun care este emiţătorul, perspectiva, ce tip de text este", povesteşte ea. Emoţiile au fost atât de mari încât doi candidaţi care au susţinut proba orală la limba română la „Ion Barbu" şi-au uitat buletinele în sala de examinare.

„După 13 ani de la terminarea liceului este normal să fii emoţionat. Până acum nu am dat atenţie acestui examen şi nu am putut să-l susţin din cauza jobului", spune şi Lavinia Pătraşcu (30 de ani).

A doua sesiune de Bacalaureat continuă cu proba de competenţe digitale, apoi cea de limbă modernă. Săptămâna viitoare urmează examenele scrise, la română, matematică sau istorie şi la proba specifică liceului. Primele rezultate vor fi afişate pe 5 septembrie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite