Afacerile si Geografia, cele mai cautate specializari la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să devină studenţi din toamnă mai au câteva zile pentru a se înscrie la specializarea dorită. Cele mai multe facultăţi de la universităţile publice finalizează astăzi sau mâine înscrierile. Câteva au prelungit totuşi procedura până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Concurenţa este mai mică în acest an, din cauza scăderii numărului de absolvenţi de liceu cu Bacalaureat până la 120.000 de tineri, un minim al ultimului deceniu.

Mai citiţi şi:

Totul despre Admiterea 2010 la Universitatea din Oradea, Partium și Emanuel

Studenții sunt inventivi când vine vorba de job pe timp de criză


Topul celor mai grele facultăți și topul celor mai bune facultăți din România

Joburi part-time pentru studenţi

Bugetul de criză al studentului în centrele universitare

Ministerul Educaţiei a aprobat însă 60.000 de locuri fără taxă în facultăţi, ca şi anul trecut. Cele mai căutate specializări sunt cele care oferă o calificare tehnică sau economică. Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB) are mai mulţi candidaţi decât în trecut: peste 6.000, pentru 4.700 de locuri bugetate. „În 2009 doar 5.000 de tineri candidau pentru acelaşi număr de locuri", a spus Nicolae Ţăpuş, prorector al UPB.

La Academia de Studii Economice, cele mai căutate facultăţi sunt cele de Finanţe, Contabilitate şi Administrarea Afacerilor, unde numărul de locuri disponibile a fost depăşit de numărul de candidaţi.

Facultatea cu cele mai multe dosare înscrise de la Universitatea Bucureşti este cea de Geografie. Aproximativ 4.000 de dosare au fost depuse până astăzi. Avantajul acestei specializări este, potrivit prodecanului facultăţii, Marian Ene, că după absolvire, studenţii se pot angaja destul de uşor, în turism sau în servicii de cadastru. Urmează Facultatea de Limbi Străine, cu 4.000 de înscrişi şi Administrarea Afacerilor, aproape 3.000 de candidaţi.

În total, până astăzi au fost depuse, la nivel naţional, aproximativ 60.000 de dosare. Cei mai mulţi candidaţi s-au orientat către Capitală (31.000). La Cluj au fost depuse peste 14.000 de dosare, la Iaşi - 11.000, iar la universităţile timişorene peste 5.000.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite