Emil Boc: "În ritmul actual am ajunge în 2012 la o datorie publică în PIB de 62%"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc participă joi la Forumul Naţional al IMM, organizat la Palatul Parlamentului de ministerul Economiei.

Emil Boc a repetat că starea financiară gravă a României se datorează cheltuielilor iraţionale făcute de către stat în perioada 2007-2008. "Noi am consumat mai mult decat am produs", a zis premierul.

"Nivelul datoriei publice publice în PIB este în jur de 31%. În ritmul actual, fără măsuri de austeritate, în 2010 Romănia va avea deficit bugetar de 9,1%, şi am ajunge în 2012 la o datorie publică internă din PIB la 62%, fără să avem un leu în plus pentru investiţii şi locuri de muncă, ci doar pentru consum", a adăugat Boc.

La Forum va participa şi ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, Scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul Suplimentar de înţelegere dintre Uniunea Europeană şi România.

Boc a asigurat că Guvernul va aloca în continuare bani pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, prin majorarea cu 46 milioane euro a bugetului alocat Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, şi îi va sprijini pe tinerii care infiinţează prima firmă.

Executivul a convenit, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional o ţintă de deficit bugetar pe anul 2010 de 6,8% din Produsul Intern Brut (PIB) şi o creştere economică în jur de zero, ţinte îndeplinite printr-o serie de măsuri economice, pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

Pachetul de măsuri de austeritate prevede, printre altele, începând cu 1 iunie, o reducere a salariilor pentru aparatul bugetar cu 25% şi cu 15% a ajutorului de şomaj şi pensiilor.

VIDEO Cum a fost la miting: "Poliţia e cu noi!", "Unde sunt minerii?" şi poza lui Ceauşescu

Sebastian Vlădescu: Nu avem nimic pentru mediul de afaceri

Cine îţi dă o mână de ajutor pentru a-ţi pune pe picioare propria afacere

Firmele vor ieşi singure din criză

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite