Adrian Păunescu a avut nevoie de resuscitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păunescu, pe vremea când le vorbea tinerilor
Păunescu, pe vremea când le vorbea tinerilor

Poetul şi politicianul Adrian Păunescu se află internat în stare gravă la Clinica de Chirurgie cardiacă a Spitalului de Urgenţă Floreasca. Doctorul Şerban Brădişteanu a confirmat pentru „Adevărul“ că situaţia poetului este extrem de critică.

Starea poetului se agravase încă de marţi seară, când medicii au încercat resuscitarea lui în repetate rânduri. Păunescu este în prezent ţinut în viaţă de aparate, au confirmat medici din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca. Medicul Brădişteanu a precizat că starea de sănătate a pacientului s-a degradat pe fondul unor afecţiuni mai vechi - diabet de 10-12 ani, pacientul suferind şi de insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie.

Citeşte şi:

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!

Adrian Păunescu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca la 26 octombrie. La acea dată, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Opriţă, declara că poetul urma să fie supus mai multor investigaţii, pentru nişte afecţiuni mai vechi. Ulterior internării, Adrian Păunescu se simţea ceva mai bine, potrivit dr. Şerban Brădişteanu.

Soţia lui Adrian Păunescu a stat în permanenţă lângă el pe patul de spital. Administratorul casei unde locuieşte poetul a declarat că imediat ce au aflat că starea lui s-a înrăutăţit, fiica şi fiul au mers şi ei la spital.

De cealaltă parte, doctorul Brădişteanu nu s-a dezlipit de salonul lui Păunescu, pentru a-l ţine în permanenţă sub observaţie. Surse medicale ne-au declarat că starea senatorului este atât de gravă, încât viaţa lui se măsoară de-acum în ore. „Nu-şi mai revine, este într-un soi de letargie care se va termina tragic probabil în decurs de câteva ore", ne-a spus unul dintre medicii unităţii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite