70 de romi au fost evacuaţi dintr-o clădire din Montreuil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 70 de romi care au ocupat, de două zile, o clădire din Montreuil au fost evacuaţi, sâmbătă dimineaţă. 16 dintre aceştia au fost arestaţi în timpul evacuării şi eliberaţi după-amiază. Romii au fost obligaţi să părăsească teritoriul.

Un ministru UMP a condamnat acest tip de expulzare, pe care a calificat-o drept "scandaloasă". Romii, printre care şi 20 de copii, se adăpostiseră de 48 de ore în acea clădire care era neocupată de mai mulţi ani, informează France 2.

Înainte ca cele 16 persoane arestate să fie eliberate, mai mulţi copii au scandat împreună cu mamele lângă comisariatul din Montreuil: Eliberaţi-ne părinţii!.

Au venit la ora 6.00 dimineaţa, demolând uşa şi strigând. Ne-au ordonat să ieşim, fără să ne lase timp să mâncăm ceva sau să ne spălăm, povesteşte o femeie printre lacrimi.

Citiţi şi:

Ţigan român: "Pentru noi, Franţa înseamnă libertate, egalitate, fraternitate"

Ţiganii instalaţi în Saint-Etienne refuză să se întoarcă în ţară: au fost evacuaţi de 11 ori de la începutul anului

Aproximativ 70 de persoane se aflau de două zile în clădirea evacuată. Romii fuseseră expulzaţi la sfârşitul lui iulie dintr-o altă casă şi au stat timp de două săptămâni pe un teren de fotbal, a declarat Daniela.

Ne separă, punând bărbaţii într-o parte şi femeile şi copiii în alta. Noi nu suntem hoţi. Nu avem nimic de făcut acolo, nu avem casă, nici măcar familie, iar copiii noştri sunt la şcoală în Montreuil, povesteşte Gaby, adăugând că îi este teamă să nu fie trimisă în România.

Fabienne Vansteenkiste, adjuncta primarului, a denunţat noua expulzare care, odată în plus, s-a făcut fără a oferi soluţii şi a lăsat municipalitatea în faţa problemelor generate.

Comportamentul prefectului este iresponsabil şi obligă primăria să se substituie serviciilor statului, a adăugat aceasta, precizând că primarul a trebuit să mute provizoriu persoanele expulzate într-o sală de sport.

Au existat voci care s-au ridicat împotriva accelerării expulzărilor care accentuează hoinăreala şi sărăcia oamenilor, a afirmat Michèle Mézard, reprezentanta RomEurope, afirmând că unii se ascund în pădurile din regiunea Saint - Etienne.

Secretarul român de stat pentru reintegrare şi cel responsabil de Ordine şi siguranţă publică sunt aşteptaţi la Paris.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite