5.661 lei, stimulentul mediu lunar la Ministerul Muncii, în anul 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare salariu câştigat, pe lună, în anul 2009, într-o instituţie publică din România, a fost de 9.771 lei, în cadrul Consiliului Suprem al Magistraturii, iar cel mai mare stimulent mediu lunar a fost de 5.661 lei. "Performanţa" e deţinută de Ministerul Muncii. De altfel, aici a fost înregistrat şi cel mai mare fond de stimulente pe 2009, de 213.268.042 de lei.

În acest timp, un număr de 33 de instituţii publice nu au acordat stimulente, iar cel mai mic fond de stimulente l-a avut Curtea de Casaţie şi Justiţie, de 14,259 lei.

Salariile medii, pe anul 2009, din 44 de instituţii publice, au fost făcute publice de către ImpactNews. Dacă cel mai mic salariu mediu brut câştigat de un funcţionar public este unul decent, de 1.875 de lei, nu putem spune acelaşi lucru şi despre cel mai mare salariu, înregistrat la Consiliul Suprem al Magistraturii. Aici, un magistrat a câştigat, în medie, 9.771 lei pe lună.

Citiţi şi:

Gheorghe Ialomiţianu: Unii directori s-au pus în fruntea listelor pentru stimulente, deşi nu au rezultate

Angajaţii de la Finanţe vor primi stimulentele pe august

Cel mai mic salariu mediu din instituţiile publice a fost înregistrat la Consiliul Economic şi Social, persoanele din acest domeniu fiind cele mai afectate de reducerea salarială cu 25%. Şi asta deoarece reducerea nu îi va afecta prea tare pe cei cu salarii mari, ci din contră, pe cei care au salarii mici.

Angajaţii Ministerului Finanţelor, care au fost în grevă săptămâna trecută, au avut, în anul 2009, un salariu mediu brut lunar de 2.037 lei, iar salariul mediu brut cu stimulente, a fost de 4.343. Afectaţi de tăierile salariale vor fi şi cei din Educaţie, acolo unde, anul trecut, salariul mediu a fost de 2.363 lei.

Nu numai salariile au fost „nesimţite“, ci şi stimulentele. Statul român a oferit lunar, în anul 2009, un total de 8.464 lei pentru stimulente. Cele mai mari fonduri medii lunare de stimulente au fost la Finanţe (2.306 lei) şi la Muncă (5.661), existând şi instituţii, precum Ministerul Culturii sau Ministerul Apărării, unde nu au fost oferite stimulente.

Vezi AICI tabelul integral.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite