Angajaţii de la Finanţe vor primi stimulentele pe august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greviştii au câştigat prima bătălie cu Ministerul Finanţelor, după două zile de proteste Foto: Adevărul
Greviştii au câştigat prima bătălie cu Ministerul Finanţelor, după două zile de proteste Foto: Adevărul

Discuţiile de la Ministerul Finanţelor s-au încheiat cu o victorie a angajaţilor. Aceştia vor primi, într-un final, stimulentele pentru luna august.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că directorii de instituţii au mare responsabilitate în întocmirea listelor cu realizările angajaţilor.
Ialomiţianu a explicat care este mecanismul în funcţie de care se vor acorda aceste stimulente. Astfel, şefii vor face propuneri pentru toţi angajaţii, listele vor veni la minister, iar comisia de la nivelul ministerului va analiza „poziţie cu poziţie" dacă se respectă criteriile. Acest mecanism va fi valabil pentru lunile august şi septembrie, ulterior urmând să se discute alte criterii, pentru că limita stimulentelor va fi alta.

Directorii, la control

Gheorghe Ialomiţianu a subliniat că şi directorii vor fi analizaţi la nivel central de către preşedintele comisiei şi de ceilalţi secretari de stat. Liderul sindicaliştilor din finanţe, Sebastian Oprescu, a precizat că este vorba de trei criterii după care vor fi acordate stimulentele. Primul, care se referă la planul de încasări, va avea o pondere de 35%, cel de-al doilea privind ponderea sumelor atrase suplimentar faţă de cele trecute la nivelul agenţilor economici va avea o pondere tot de 35%. Cel de-al treilea - ponderea încasărilor fiecărei structuri teritoriale în totalul programului de colectare a veniturilor - va avea o pondere de 30%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite