Motivarea judecătorilor: beizadeaua cu BMW gonea cu 180 de kilometri la oră când a ucis doi oameni pe Calea Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Traian Andronie este acuzat de ucidere din culpă după accidentul de pe Calea Floreasca
Andrei Traian Andronie este acuzat de ucidere din culpă după accidentul de pe Calea Floreasca

Traian Andrei Andronie, fiul fostului vicepreşedinte de la BCR, avea aproape 180 de kilometri la oră când a omorât un taximetrist şi o tânără pe Calea Floreasca. Acest lucru apare în motivarea judecătorilor, care au decis arestarea tânărului. Citeşte mai jos toate argumentele magistraţilor.

VEZI AICI MOTIVAREA INSTANŢEI

Martorii spun că avea 180 de kilometri la oră! Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Andrei Andronie, băiatul fostului vicepreşedinte de la BCR. Ei arată faptul că băiatul a arătat un „real dispreţ faţă de autorităţi“ şi spun că el avea cel puţin 120 de kilometri la oră în momentul în care a omorât două persoane cu maşina. Martorii la accident spun că avea 180 de kilometri la oră.

„Datele dosarului relevă faptul că lăsarea în libertate a inculpatului prezintă pericol concret pentru ordinea publică, faţă de sentimentul de insecuritate şi de revoltă pe care comiterea unor asemenea fapte îl generează în rândul societăţii civile, având în vedere frecvenţa cu care sunt comise“, susţin magistraţii în motivarea arestării preventive.

MAI CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV Martor la accidentul în care un şmecher cu BMW, care conducea cu 180 de km/h, a ucis doi oameni: „Maşina era zob. Un poliţist îi lua pulsul şoferului“

El este şmecherul cu BMW, care a ucis un taximetrist şi o tânără pe Calea Floreasca. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

EXCLUSIV Martor la accidentul provocat de beizadeaua cu BMW: „Eu trebuia să fiu în locul taximetristului. Îi voi aprinde o lumânare în fiecare zi“

„Inculpatul a manifestat un real dispreţ faţă de agenţi“
De asemenea, judecătorii au apreciat că „inculpatul a manifestat un real dispret faţă de normele rutiere, faţă de instituţiile statului şi faţă de autoritatea agentului de poliţie rutieră care în virtutea exercitării atribuţiilor de serviciu l-a somat regulamentar pe inculpat să oprească  autoturismul şi să se supună controlului dar acesta a accelerat“.

Magistraţii spun că în momentul în care Andrei Andronie a ignorat semnalul poliţiştilor rutieri, acesta mergea cu 120 de kilometri la oră. Ulterior, „aceasta a fost mărită astfel că la intrarea pe Cal. Floreasca , locul producerii accidentului viteza de deplasare era, după aprecierea martorului, de 150-180 km/h“.
Instanţa a apreciat faptul că tocmai viteza excesivă a provocat şi coliziunea  cu autoturismul condus de către şoferul Seatului, maşină cu care s-a lovit înainte de lovirea taxiului.



Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu şoferul BMW-ului care a ucis un taximetrist şi o tânără pe Calea Floreasca!

S-a bazat că are maşină mai tare decât poliţiştii
Şoferul Seatului susţine că: „în momentul în care s-a uitat în oglinda retrovizoare a văzut farurile la o distanţă de aproximativ 200 metri , a virat uşor stânga şi după parcurgerea unui metru sau doi a frânat brusc deoarece farurile erau imediat lângă el“.
Instanţa apreciază că este surprinzătoare atitudinea inculpatului care, deşi somat să oprească a manifestat „curajul” de a fi urmărit de organele de poliţie, bazându-se probabil pe calităţile tehnice ale autoturismului său.
Judecătorii apreciază că se impune arestarea inculpatului şi pentru că  „există riscul influenţării declaraţiilor martorilor oculari  care sunt prietenii săi“.



Dă CLICK pe poze pentru a vedea mai multe imagini de la accidentul cu doi morţi de pe Calea Floreasca!

Şoferul cu BMW X5 care a ucis un taximetrist şi o tânără pe Calea Floreasca Accidentul de pe Calea Floreasca, in urma căruia un taximetrist şi o tânără au fost ucişi de şoferul unui BMW X5
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite