Alex Stoenescu spune cine era în spatele diversiunilor de la televiziune în 1989

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Mihai Stoenescu, istoric, scriitor şi politician român
Alex Mihai Stoenescu, istoric, scriitor şi politician român

Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman (1989-1990), istoricul Alex Mihai Stoenescu şi Grigore Cartianu au fost, marţi seară, invitaţii emisiunii "Naşul", de la B1 TV, în cadrul căreia au fost dezbătute evenimentele de la Revoluţia din 1989.

Cornel Dinu: "Petre Roman a cerut ajutorul trupelor sovietice la Revoluţie"

Alex Stoenescu a spus cine era în spatele diversiunilor transmise la Televiziunea Română în 1989.

"Când domnul Roman şi  domnul Iliescu au ajuns în televiziune, în Comitetul Central s-au petrecut mai multe lucruri foarte importante pentru efectele pe care le-au avut, mai ales în morţi şi răniţi.

Foarte multă lume a dat vina pe Teodor Brateş şi pe ceilalţi angajaţi de la televiziune care tot anunţau acele informaţii cu elicoptere sub autostrada de la Piteşti, elicoptere care atacă dinspre mare, terorişti la TVR. Toate acele diversiuni, care au fost prezentate ba de domnul Brateş, ba de alţii, (şi sunt acuzaţi aceşti oameni pentru ele) aveau un traseu cât se poate de precis.

Poveştile Revoluţiei/Cum au fost oprite tancurile ruseşti la podul de peste Prut

În primul rând, acele informaţii veneau în studioul 4 sau în studioul 5, unde se constituise o echipă de lucrători ai televiziunii şi care transformau aceste note şi i le dădeau lui Brateş. Aceste informaţii veneau de la etajul 11, cabinetul 2, unde s-a constituit o echipă militară de comunicaţie (care însă era constituită din domnul Cico Dumitrescu, generalul Tudor),  care ţinea legătura cu ministerul Apărării şi alte structuri, adică autorii diversiunilor de la televiziune.

Nu domnul Brateş a inventat aceste diversiuni, iar în raportul SRI există consemnarea persoanelor, cu nume, a ofiţerilor de la Ministerul Apărării Naţionale, care transmiteau acele informaţii inventate", a afirmat istoricul Alex Mihai Stoenescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite