Cornel Dinu: "Petre Roman a cerut ajutorul trupelor sovietice la Revoluţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Martor ocular la evenimentele din noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, Cornel Dinu a făcut dezvăluiri şocante în cadrul emisiunii de la B1 TV, pe tema adevărului despre Revoluţie.

În zilele Revoluţiei, Cornel Dinu a stat în permanenţă alături de Nina Iliescu, soţia fostului preşedinte, pe care a ascuns-o prin mai multe locuinţe. „Ionele, orice, numai să nu vină ruşii", îşi aminteşte Cornel Dinu vocea disperată a Ninei Iliescu în momentele în care se lua în calcul chemarea armatelor ruseşti în ţară.

"Eu am stat în aceeaşi încăpere cu Ion Iliescu  în noaptea de 22 spre 23 decembrie, la Televiziunea Română, de la 9 seara până dimineaţa la 7:20. Ion Iliescu este un patriot şi şi-a păstrat tot timpul cumpătul. Cel care s-a speriat a fost Petre Roman, care voia să salveze. Ce să salveze că totul era o diversiune cu 4-5 scenarii. Petre Roman a fost cel care, într-o rusă perfectă, a vorbit la telefon cu consulul Uniunii Sovietice, solicitând intervenţia trupelor sovietice.  A existat  o variantă ca aceste trupe să intervină să facă o logică antiteroristă. Domnul consul a explicat clar: «Nu ne amestecăm. Trupele sunt debarcate, în două ore sunt în centru, dar nu ne putem amesteca».

Încă din septembrie, trupele sovietice erau debarcate în munţi.
 
 Iliescu nu a dorit în niciun  moment intervenţia trupelor sovietice, iar doamna Iliescu îi spunea:  Ionele, orice, numai să nu vină ruşii! Guşă i-a spus lui Iliescu: «Controlez situaţia, sunt stăpân pe ea, dar nu ştiu decât 5% din operaţiuni».

Atunci, Iliescu îl sună pe generalul Stănculescu şi îl întreabă: «Ce facem? Suntem într-un moment de confuzie, ne atacă de peste tot», la care generalul a spus  «Nu e nevoie de nicio intervenţie, aveţi încredere în mine, România se va descurca», a povestit Cornel Dinu la postul de televiziune B1 TV.

"Omul cel mai important din această lovitură de stat cu public a fost generalul Stănculescu. El a fost filat vreo patru seri prin Atena, când făcea pregătirea loviturii de stat, ridicarea cu elicopterul şi toate celelalte. Generalul a executat lovitura de stat. Eu am asistat când s-a tras", a continuat Cornel Dinu.

Continuând cu dezvăluirile, Cornel Dinu a declarat că Bush şi Gorbaciov au fost cei care, la Malta, au stabilit că în România trebuiesc schimbate lucrurile. "S-a stabilit cine contează în România şi cine va organiza lovitura de stat cu public. România a rămas în sfera Uniunii Sovietice, iar Ceauşescu a trebuit împuşcat pentru că ştia mult prea multe", a precizat Dinu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite