Cine sunt ceilalţi condamnaţi din dosarul „Trofeul calităţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă Adrian Năstase, care a fost condamnat la doi ani de închisoare şi pe care s-a focalizat toată atenţia presei, în dosarul „Trofeul calităţii" mai există încă cinci inculpaţi, care au primit pedepse mai grele decât fostul premier. Au fost condamnaţi, fiecare, la şase ani de închisoare.

Irina Paula Jianu, fost inspector general la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), a fost condamnată la şase ani de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care s-a adăugat un spor de un an. Până la ora 8.20 nu existau informaţii că s-ar fi predat la poliţie.
Jianu a fost acuzată că, din postura de şef al ISC, a strâns de la mai multe firme bani care oficial reprezentau o taxă de participare la simpozionul „Trofeul calităţii" şi a dispus ca aceştia să fie încasate direct pe patru societăţi comerciale controlate de soţii Popovici. Banii au ajuns, de fapt, să fie folosiţi în campania electorală a lui Adrian Năstase.

Diana Gasparovici, fost inspector general adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase ani de detenţie. Până la ora 8.20 nu existau informaţii că s-ar fi predat la poliţie. A fost acuzată de complicitate la toate neregulile comise de Irina Paula Jianu.

Mihai Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL, a fost condamnat la şase ani de închisoare. Până la ora 8.20 nu existau informaţii că s-ar fi predat la poliţie. A fost acuzat că, prin intermediul firmei pe care o conducea, ar fi primit bani de la firmele soţilor Popovici şi i-ar fi direcţionat către campania electorală a lui Adrian Năstase.

Soţii Bogdan şi Marina Ioana Popovici, organizatori ai evenimentului „Trofeul calităţii în construcţii", au fost condamnaţi, fiecare, la câte şase ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de un an. Au fost acuzaţi că, prin intermediul a trei firme la care erau acţionari, ar fi primit bani de la ISC iar apoi ar fi încheiat contracte fictive cu o altă firmă, controlată tot de ei, pentru a justifica cheltuielile pentru servicii care nu au fost efectuate.
Cei doi s-au prezentat, miercuri noapte, la arestul Poliţiei Capitalei. La intrarea în sediul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei, Bogdan Popovici a declarat, conform Mediafax, că s-a făcut o mare nedreptate faţă de el şi faţă de ceilalţi inculpaţi din acest dosar. Alexandru Chiciu, avocatul soţilor Popovici, a declarat că „cei care au făcut asta au mâinile pătate de sânge".

Soţii Ioana şi Bogdan Popovici s-au prezentat la arestul Poliţiei Capitalei

Brădişteanu: Adrian Năstase are mai multe plăgi împuşcate, va fi operat joi dimineaţă

Expremierul român Adrian Năstase s-a împuşcat în gât! În prezent este internat în spital pentru operaţie

Ce scrie presa străină despre tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite