VIDEO Vedeţi aici imaginile filmate, în timpul incendiului, de camerele de supraveghere de la Maternitatea Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul şef al Secţiei de Urmărirea Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetul instanţei supreme, Marius Iacob, a pus la dispoziţia mass media imagini filmate de camerele de securitate chiar în timpul incendiului.

Pe înregistrare se pot vedea medici şi asistente agitându-se pe culoar, dar şi părinţi care încercau să afle ce se întâmplă. Pe film mai este surprins şi momentul în care uşa salonului în care a izbucnit incendiul este spartă.

Mai citiţi şi:

Procurorul Marius Iacob: "Cazul de la Maternitatea din Giuleşti este unic având în vedere vârsta victimelor"

Ministrul Sănătăţii, la videochatul "Adevărul": Din punctul meu de vedere, responsabilii pentru tragedia de la Giuleşti n-ar mai avea ce căuta în sistem

În cadrul anchetei a fost efectuată şi o percheziţie informatică, fiind vizionate imagini obţinute de pe cele opt camere din interiorul spitalului, potrivit procurorului Marius Iacob.

În paralel, la sediul Poliţiei Capitalei, au fost audiate 25 de persoane, printre care cadre medicale, personal auxiliar, precum şi persoane din cadrul firmei de pază a spitalului.



Procurorii au şi imaginile surprinse înainte de izbucnirea incendiului, însă acestea nu au fost făcute publice. Camerele de luat vederi nu au surprins momentul intervenţiei echipajelor speciale deoarece pompierii au întrerupt curentul în momentul în care au început acţiunea.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare.

Marius Iacob a declarat, într-o conferinţă de presă, că dintre cele 11 victime ale incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, şase sunt băieţi şi cinci fete.

El a precizat că în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti au decedat cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete. De asemenea, printre cei şase bebeluşi răniţi sunt şi două perechi de gemeni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite