„Ucizi azi, mâine s-ar putea să fie prea târziu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul braşovean Victor Teodorescu a scris instrucţiunile, astfel încât cel pe care l-a plătit să-i ucidă nevasta să nu dea greş. Criza financiară şi prăbuşirea pieţei imobiliare l-au determinat pe avocatul Teodorescu să comande uciderea soţiei sale, Violeta, pentru a încasa primele de asigurare.

Ce datorii avea avocatul Victor Teodorescu la cămătari

Planul crimei aproape perfecte - scris pe cinci foi A4, dintre care s-au păstrat doar două - a fost înmânat ucigaşului, Erwin Preşmereanu.
„Ai la dispoziţie cinci ore să te pregăteşti şi ideal e să acţionezi la ora 15.00 -15.15, azi, că mâine s-ar putea să fie prea târziu" era unul dintre sfaturile scrise de avocatul braşovean Victor Teodorescu pe coala de hârtie. Avocatul a cunoscut-o pe soţia sa, medicul psihiatru Violeta Teodorescu, în 1986, iar patru ani mai târziu, în 1990, s-au căsătorit.

Cei doi au fată de 20 de ani, Oana

Teodorescu, studentă în Bucureşti, la Arhitectură. Relaţiile dintre soţi au fost normale, cu mici episoade în care au existat probleme, întrucât Victor Teodorescu consuma, în ultimul timp, băuturi alcoolice în exces. La iniţiativa soţiei, avocatul a fost internat în mai multe rânduri, pentru dezalcoolizare, la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov.

Atras în afaceri imobiliare

În 2001, Victor Teodorescu a cunoscut-o pe Jolan Pulcă, mama lui Erwin Preşmereanu, persoană cu care a colaborat în afaceri imobiliare. În 2005-2006, avocatul a investit sume considerabile în terenuri. El s-a împrumutat, în 2007, de la mai multe persoane, 260.000 de euro, şi le‑a promis creditorilor că le va returna 360.00 de euro. Motivul: a găsit un chilipir imobiliar, pe care intenţiona să-l revândă cu un milion de euro. Timp de doi ani, avocatul a încercat să vândă terenul, dar fără succes.

„Nu mi-a spus noapte bună, iubi!"

Unul dintre creditori, Ioan Macaveiu, a cerut instanţei, în 2009, indisponibilizarea a două apartamente şi a unui teren, proprietăţi ale familiei Teodorescu, pentru a-şi recupera banii împrumutaţi avocatului. Soţia i-a reproşat lui Teodorescu că a derulat afaceri care au pus în primejdie tot ce au adunat într-o viaţă. Avocatul i-a trimis mai multe mesaje pe telefon prietenei sale, Jolan Pulcă, în care se plângea că, după 12 ore de muncă, soţia lui l-a primit acasă cu reproşuri, în loc să-i spună „noapte bună, iubi, iar ai muncit 12 ore", spunând despre el că „sunt cel mai mare fraier că m-am lăsat ţepuit de unii care pe banii mei şi-au rezolvat problemele lor".

Gândea să-şi omoare şi creditorul

În octombrie 2010, avocatul a fost suspendat din Baroul Mehedinţi, întrucât nu şi-a plătit taxele obligatorii, iar unul dintre creditori a cerut partajul unui imobil, pentru a-l putea executa silit. Victor Teodorescu s-a plâns lui Jolan Pulcă că ar vrea să-i găsească pe cineva să-i omoare soţia, pentru a încasa poliţele de asigurare, dar şi pe Ioan Macaveiu. Avocatul a încercat să angajeze ca asasin un tânăr din Piatra Neamţ, dar „afacerea" a căzut. La 29 martie l-a contactat pe Erwin Victor Preşmereanu (21 de ani), un fost condamnat pentru trafic de droguri, care a şi executat comanda în aceeaşi zi. El i-a oferit tânărului 20.000 de euro şi i-a promis că-i va şterge mamei sale datorii de 50.000 de euro.

"Azi e vreme proastă, lumea merge cu capul în pământ, nu te vede nimeni, de mâine până duminică e soare.''
Victor Teodorescu
acuzat că a comandat uciderea soţiei sale

Biletul cu detaliile asasinării



Biletul scris pe foi A 4, pe care Victor Teodorescu i le-a dat, 25 martie 2011, lui Erwin Preşmereanu, în care erau trecute indicaţiile pentru uciderea Violetei Teodorescu.

„Ştii să faci o legitimaţie cu poza ta?
Cu un colet mare mai repede atragi atenţia.
Legitimaţie şi un registru de 2 lei.
Intri şi întrebi: Brazilor ce număr e zici, 8? (că 5 de la 58 e picat), după care întrebi: Teodorescu?
Ai la dispoziţie 5 ore să te pregăteşti şi ideal e să acţionezi la ora 15.00-15.15, azi, că mâine s-ar putea să fie prea târziu ca s-o omori.
Azi e vreme proastă, lumea merge cu capul în pământ, nu te vede nimeni, de mâine până duminică e soare.
Fiind frig, e şi tendinţa de a ne grăbi să reintri în casă, mai repde decât atunci când e cald.
De la 13.30 la 14.15 e în teleconferinţă, poate 14.30-14.45."

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite