Ce datorii avea avocatul Victor Teodorescu la cămătari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Teodorescu rămâne în arest Foto: Adevărul
Victor Teodorescu rămâne în arest Foto: Adevărul

Avocatul Victor Teodorescu avea datorii, asumate în faţa notarului, de 360.000 de euro. Martorii au declarat că avocatul a luat bani şi de la cămătari. Valoarea primelor de asigurare pe numele soţiei sale, pe care urma să le încaseze, era de aproape 400.000 de lei.

Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General a decis astăzi trimiterea în judecată a avocatului Victor Teodorescu- acuzat de instigare la omor calificat, constând în aceea că, la sfârşitul lunii martie 2011, cu premeditare şi din interes material, a determinat pe Erwin Victor Preşmereanu să o ucidă pe soţia sa. Scopul crimei a fost acela de a încasa prima de asigurare în valoare de 150.000 de euro.


Imediat după moartea soţiei sale, Victor Teodorescu a demarat acţiunile necesare pentru încasarea sumelor deţinute în cont de către victimă, precum şi a sumelor care trebuiau ridicate de la societăţile de asigurări. Astfel, în data de 01 aprilie 2011 (vineri), Victor Teodorescu şi-a înmormântat soţia şi în data de 04 aprilie 2011 (luni), practic în prima zi lucrătoare s-a deplasat la sediu din Bucureşti, societate a cărei angajată Violeta Teodorescu, unde a discutat cu o colegă a acesteia, angajată a acestei firme, în cadrul Compartimentului de resurse umane, pentru a afla cum va putea intra în posesia asigurării de viaţă a soţiei sale.

"Fiica mea nu este sufficient de matură"

Martora i-a adus la cunoştinţă actele care trebuie depuse şi după această discuţie i-a comunicat telefonic inculpatului că fiica acestuia, Oana Teodorescu, este beneficiara asigurării. Avocatul a depus o procură prin care demonstra faptul că a fost împuternicit de fiica sa pentru a ridica această sumă (peste 200.000 de lei) întrucât, a motivat inculpatul „fiica lui nu era suficient de matură pentru a încasa o sumă atât de mare".

Asigurările Violetei Teodorescu erau de 400.000 de lei

Conform adresei unei societăţii de asigurări Violeta Teodorescu a beneficiat de o asigurare de grup la momentul decesului, suma asigurată fiind în cuantum de 204.360 lei. Beneficiar desemnat de către victimă era fiica acesteia şi există o cerere de despăgubire înregistrată în data de 20 aprilie 2011 la care este ataşată o procură specială dată de beneficiară în favoarea tatălui său.

La aceeaşi societate de asigurări, Violeta Teodorescu mai avea trei asigurări, pentru care existau solicitări de despăgubire după cum urmează: 38.546,86 RON (trei sute optzeci milioane lei vechi); 4.639,66 RON (patruzeci şi şase milioane lei vechi); 154.348,9 RON (un miliard cinci sute patruzeci de milioane lei vechi). În concluzie, ca urmare a uciderii soţiei sale Victor Teodorescu ar fi urmat să încaseze drept despăgubiri pentru poliţele de asigurare doar de la , suma totală de 401.893 lei.

A lichidat contul bancar al soţiei

Victor Teodorescu a depus documentaţia pentru obţinerea certificatului de moştenitor, la un notar din Braşov, astfel încât, au fost emise certificatele de moştenitor în data de 13 aprilie 2011 pentru bunuri constând în suma de 212.580,15 lei, aflată într-un cont. Lui i-au revenit cota de ½ parte, ca şi soţ supravieţuitor prin încetarea comunităţii de bunuri plus ¼ din cota de ½ rămasă, tot în calitate de soţ supravieţuitor iar cota de ¾ revenindu-i fiicei sale Oana Teodorescu.
Pentru această sumă a existat de asemenea o procură din partea fiicei sale, condiţii în care Victor Teodorescu s-a prezentat în data de 14 aprilie 2011 la sediul unei bănci din Braşov, de unde a încasat efectiv suma de 181.199,61 lei lichidând practic contul.
În final, suma care ar fi trebuit încasată urmare decesului Violetei Teodorescu depăşea valoarea de 600.000 lei, bani din care până în acest moment soţul său a încasat aproximativ 200.000 lei, iar restul de 400.000 lei ar fi trebuit să fie încasaţi de către Victor Teodorescu, după soluţionarea dosarelor de despăgubire aflate pe rolul societăţilor de asigurare.

Martorii spun că avea datorii al cămătari

Patru martori au declarat la Parchet că avocatul Victor Teodorescu avea datorii imense la cămătari. Criminaliştii care au finalizat cercetarea acsetui dosar nu exclude ca precipitarea avocatului "în cursul lunii martie 2011 pentru obţinerea unor sume de bani urgent, în vederea efectuării unor plăţi către aceşti cămătari".

Victor Teodorescu nu a reuşit să explice la modul convingător ce a făcut cu sumele ridicate din conturile soţiei sale până în momentul arestării lui, reuşind să justifice doar suma de aproximativ 15.000 de euro (în condiţiile în care el ridicase efectiv aproximativ 50.000 de euro). El a arătat că aceşti bani, fie i-a dat cu împrumut partenerilor de afaceri, fie i-a dat fiicei sale pentru mobilarea unui apartament şi aniversarea zilei acesteia de naştere.

Datorii de 360.000 de euro

Potrivit procurorilor, în momentul efectuării percheziţiei la domiciliul inculpatului s-a găsit doar suma de 6.500 de euro (în seiful aflat în biroul inculpatului), 722 dolari SUA şi 7.000 de forinţi (moneda oficială a Republicii Ungaria).
Aceşti bani nu au fost ridicaţi cu ocazia efectuării percheziţiei, rămânând practic la dispoziţia fiicei sale Oana Teodorescu. Conform actelor notariale, Victor Teodorescu avea la data comiterii omorului, 29 martie 2011, o datorie de 75.000 de euro către un notar braşovean, suma de 150.000 de euro către martorul G.C., 105.000 euro la martorul M.I. şi 30.000 de euro către martora F.M..

Obligaţii fiscale la Finanţe

Conform adresei Administraţiei Finanţelor Publice Braşov rezultă că firmele aparţinând lui Victor Teodorescu, respectiv figurau cu obligaţii fiscale către bugetul consolidat al statului în sumă de 348.373 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite