EXCLUSIV De ce se întâlneşte Băsescu cu Obama: se va semna un document important

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâlnirea este programată marți, au declarat pentru Adevărul surse importante. Este o vizită foarte scurtă. Cei doi șefi de stat vor avea trei teme de discuții. Băsescu s-a mai întâlnit cu Obama la Praga, însă aceasta este prima vizită oficială la Washington, în mandatul Obama.

UPDATE 22.30 Majoritatea indiciilor premergătoare vizitei de lucru a preşedintelui Traian Băsescu la Washington duc spre finalizarea acesteia cu o întâlnire cu omologul american, preşedintele Barack Obama, potrivi unor surse citate de Mediafax

Cât priveşte esenţa vizitei preşedintelui Băsescu în SUA, aceasta se va concentra în "acorduri militare importante", cel mai probabil fiind vorba şi despre eventuala semnare a acordului privind scutul antirachetă, au precizat sursele citate.

Site-ul Casei Albe, în secţiunile rezervate programului preşedintelui şi vicepreşedintelui SUA nu menţionează niciun amănunt despre acţiunile din săptămâna viitoare ale acestora. De asemenea, informaţii despre un eventual program al preşedintelui român în Statele Unite nu se regăsesc nici pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

image

UPDATE 20.00 Analistul Iulian Chifu despre vizita lui Băsescu în SUA: "S-ar putea să se discute extracţia gazelor de şist"

Băsescu se duce la Obama să semneze acordul privind scutul antirachetă de la Deveselu

"Președintele Traian Băsescu se află în 13 septembrie în vizită de lucru la Washington, pentru finalizarea unor acorduri bilateral între România și SUA", a anunțat oficial Președinția României

Surse importante au informat adevarul.ro că temele de pe agenda discuțiilor de marți sunt: vizele pentru români, scutul antirachetă și situația din țările arabe. Se întrevede și o întâlnire cu comunitatea română din America.

Este prima vizită a lui Traian Băsescu la Washinton în mandatul Obama. Cei doi șefi de stat s-au mai întâlnit cu prilejul unor evenimente internaționale, la care au participat mai mulți lideri politici din Europa. În iunie 2010, președintele Băsescu a luat parte la o reuniune la Praga privind tratatul de dezarmare nucleară dintre SUA și Rusia, undea participat și Barack Obama.

Având în vedere participarea comună pe teatrele de luptă din Afganistan, este aproape sigur că cei doi șefi de stat vor discuta pe această temă. Președintele român a asigurat în repetate rânduri că România rămâne în Afganistan până când atinge obiectivele misiunii.

Revenim cu detalii!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite