Trafic rutier infernal spre Bucureşti: se circulă bară la bară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier este îngreunat, duminică după-amiază, pe Drumul Naţional 1, pe sensul de mers Braşov - Bucureşti, în staţiunile prahovene Azuga şi Buşteni formându-se coloane de maşini care circulă bară la bară.

Circulaţia este îngreunată în zona staţiunilor Azuga şi Buşteni, unde pe o distanţă de câţiva kilometri s-au format coloane de maşini care circulă bară la bară. Astfel, şoferii sunt nevoiţi să circule cu viteză de aproximativ 10 – 15 kilometri pe oră. Pe sensul de urcare către munte, circulaţia se desfăşoară în condiţii bune.

Mai citiţi şi:

Trafic păzit de 100 de poliţişti în acest weekend

Trafic intens spre mare şi spre spre munte, de 1 Mai

În zilele de joi, vineri şi sâmbătă, Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Sinaia a înregistrat pe sensul către Braşov peste 43.000 de autovehicule. Potrivit datelor furnizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), în minivacanţa de 1 Mai pe Valea Prahovei gradul de ocupare a ajuns la 90%.

La această oră, zeci de mii de bucureşteni se îndreaptă către Capitală. Poliţia Rutieră a scos pe Drumul Naţional 1 peste 100 de agenţi de circulaţie pentru a fluidiza traficul. Poliţiştii recomandă rute ocolitoare pentru turiştii care se întorc în Bucureşti după mini-vacanţa de 1 Mai.

"Având în vedere că în judeţul Constanţa DN22C Murfatlar - Cernavodă, alcătuit din două benzi, nu va putea prelua, în condiţii optime, numărul mare de autovehicule, amintim că dinspre mare se poate ajunge în Capitală pe DN2A Constanţa - Hârşova - Slobozia - Urziceni şi în continuare pe DN2 Urziceni - Bucureşti. De asemenea, din DN2A se poate reintra pe Autostrada Soarelui din Slobozia pe DN21, prin Drajna", anunţă Infotrafic.

O altă recomandare vine pentru cei care se întorc de la munte:  "Pentru a se evita aglomeraţia din zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, dinspre Braşov se poate circula pe DN1A Braşov - Săcele - Cheia - Ploieşti - Bucureşti. Din Sinaia se poate circula pe DN 71 Sinaia - Fieni - Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti. Mai este de adăugat că joi, vineri şi sâmbătă, Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Sinaia a înregistrat pe sensul către Braşov peste 43.000 de autovehicule".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite