Teodor Baconschi: "Unirea României cu Republica Moldova nu este de actualitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi

Ministrul de externe al României, Teodor Baconschi, a declarat, luni, pentru Unimedia.md, că o posibilă unire dintre ţăra noastră şi Republica Moldova nu este de actualitate.

Baconschi a răspuns cititorilor sursei citate, care au dorit să afle dacă există discuţii între cele două Guverne privind o posibilă unire a celor două ţări. "Din discuţiile cu partenerii noştri de la Chişinău nu a rezultat ca problema unirii cu România ar fi de actualitate, nici pentru elita şi nici pentru cea mai mare parte a cetăţenilor Republicii Moldova", a fost răspunsul ministrului de externe din ţara noastră.

Mai citiţi şi:

Mihai Ghimpu: "Dacă cetăţenii moldoveni vor vrea unirea cu România, nu îi va putea împiedica nimeni"

Vlad Filat: "România va ajuta Republica Moldova cu 100 de milioane de euro"

Teodor Baconschi a lăsat să se înţeleagă disponibilitatea Guvernului de la Bucureşti pentru posibile negocieri. "Dacă va fi exprimată dorinţa de unire, doar atunci vom putea discuta serios pe marginea acesteia. Este dreptul suveran al cetăţenilor Republicii Moldova de a decide în aceasta privinţă", a mai precizat oficialul român.

Ministrul de externe al ţării noastre a completat: "România şi Republica Moldova împărtăşesc un întreg patrimoniu de valori, vorbesc aceeaşi limbă, iar acest fapt reprezintă un avantaj pentru Republica Moldova în efortul său de integrare europeană. Odată cu integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, moment pe care ni-l dorim cât mai apropiat, beneficiile acestui proces vor fi vizibile pentru cetăţenii ambelor state".

Teodor Baconschi a precizat că România susţine ferm şi prin acţiuni concrete apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană şi parcursul european al Chişinăului: "Este un lucru cert şi definitoriu că Uniunea Europeană reprezintă un spaţiu comun de prosperitate şi de liberă circulaţie".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite