Tentativă de mită la MAI / Chestorului Dan Fătuloiu i-au fost oferiţi bani şi bunuri în valoare de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie anchetează un caz de tentativă de mită a chestorului Dan Fătuloiu.

Secretarul de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu a ajuns la sediul DNA, unde va fi audiat în cazul presupusei mite pe care i-ar fi oferite-o omul de afaceri Cătălin Chelu, prins, împreună cu alte două persoane, în urma unui flagrant delict în faţa sediului MAI.

Un om de afaceri a fost prins în flagrant în timp ce-i oferea 50.000 de euro secretarului de stat de la MAI. În plus, el i-ar fi promis încă două maşini de lux şi două vile, valoarea totală a mitei ridicându-se la un milion de euro.

Se pare că secretarul de stat a refuzat banii şi, mituitorul, un afacerist din zona Moldovei, care ar fi intervenit într-un dosar ce privea una dintre societăţile de investiţii financiare din România, a fost încătuşat de DNA în urma flagrantului, conform Antena 3.

Flagrantul a fost organizat într-o parcare de peste drum de sediul MAI, după ce secretarul de stat Dan Fătuloiu le-a spus procurorilor anticorupţie că urmează să fie mituit. Se pare, însă, că autodenunţul privind darea de mită a fost făcut în urmă cu două luni la DNA.

Tentativa de dare de mită s-a petrecut în birou, a declarat Fătuloiu.

Din primele informaţii, cel care a încercat să-i dea mită lui Fătuloiu este Cătălin Chelu din Galaţi, acuzat, luna trecută, de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) că a obţinut controlul unui pachet de acţiuni mai mare decât permite legea la SIF-uri.

image

Citiţi mai multe informaţii despre omul de afaceri Cătălin Chelu

Împreună cu Cătălin Chelu a fost dus la DNA şi un apropiat de-al său, Gabriel Constantinescu, participant la întâlnirea de vineri.

"M-am întâlnit cu un amic, cu care am avut ceva de discutat, iar când am dat să plec, am fost reţinut. Am înţeles că au nu ştiu ce mandat şi mi-au spus să pun mâinile pe volan. Nu am făcut nimic", a declarat Constantinescu, adăugând că în maşina sa a fost găsită o sumă de bani.

De altfel, în parcarea în care a fost realizat flagrantul au fost găsite două BMW-uri albe, actele unor case şi bani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite