Unul dintre cei mai bogaţi gălăţeni, Cătălin Chelu a fost prins în timp ce încerca să-i dea mită chestorului Fătuloiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Chelu
Cătălin Chelu

Chelu a revenit anul acesta printre jucătorii importanţi de la bursă.

Potrivit "Topului Forbes 500 miliardari", Cătălin Chelu (44 ani) are o avere estimată la 17 milioane de euro (locul 312 pe România) şi este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe bursa românească de acţiuni.

Marian Filimon, şeful IMM-urilor gălăţene: "Chelu este un produs al politicului, nu poate fi considerat un om de afaceri"

Din primele informaţii, Cătălin Chelu a încercat să-i ofere 50.000 de euro chestorului Fătuloiu, chiar în parcarea Ministerului de Interne.

Luna trecută, Chelu a fost acuzat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) că a încercat şi a reuşit, prin diverse firme, să obţină controlul unui pachet de acţiuni mai mare decât permite legea la SIF-uri. El este obligat să vândă acţiunile până rîmâne cu mai puţin de 1%.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a respins lui Cătălin Chelu şi firmelor deţinute de acesta sau cu care acţionează concertat contestaţiile privind pragul de deţinere la SIF-uri şi a decis să menţină ordonanţa care îl obligă pe omul de afaceri să-şi reducă partici­paţiile sub 1% din capitalul SIF Transil­vania si SIF Banat Crisana. Omul de afaceri Catalin Constantin Chelu a fost ales in functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si de director general al SIF Moldova, ca urmare a demisiei lui Sorin Mihail Turtoescu.

Chelu a fost ales in conducerea SIF Moldova in sedinta Consiliului de Administratie din 16 iulie. Conducerea efectiva a SIF Moldova SA este asigurata de Comitetul de Directie, a carui componenta actuala este directorul general - Catalin Constantin Chelu, directorul general adjunct - Costel Ceocea si directorul in Comitetul de Directie - Alexandru Matei.

Catalin Constantin Chelu este actionar la mai multe societati comerciale deschise: Celule Electrice Bailesti, Favil Rm.Valcea, Vulturul Comarnic, CIT Tecuci, Mecanica Rotes Targoviste, Vitimas Tecuci, Spit Bucovina Suceava, UPSS Botosani, Portelanul Dorohoi, Galgros Galati si Minexfor Deva.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite