Premianta Raluca s-a sinucis cum scrie la carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Drăguşin, eleva dispărută la 18 mai, a fost găsită, ieri-dimineaţă, în lacul de acumulare din zona insuliţei din Târgu-Jiu. Raluca le mărturisise prietenilor intenţiile sale sinucigaşe. Pe noptiera din dormitorul fetei, rudele au găsit cartea „Magazinul de sinucideri“, Jean Teulé.

Trupul Ralucăi Drăguşin (19 ani) a fost zărit plutind la suprafaţa apei, în jurul orei 7.30, de către două persoane care se aflau în zonă. Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au scos la mal cadavrul cu ajutorul unei bărci pneumatice. Tânăra avea legat la gât un rucsac în care erau pietre şi o sticlă cu alcool.

„Pietrele cântăreau în jur de zece kilograme. Urmează să se efectueze analize pentru a se stabili conţinutul sticlei", a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj. Unul dintre bărbaţii care au observat cadavrul este şocat de întâmplare. „Mi s-a părut că e un manechin şi am mai chemat pe cineva. Este tragic", a spus Andrei Ion.

În faţa unei cariere de succes

Raluca Drăguşin, elevă în clasa a XII-a la profilul filologie-istorie de la Colegiul Naţional „Spiru Haret", fusese admisă la cinci universităţi din Anglia. „Era o persoană timidă, nu deranja pe nimeni. Am fost şi eu admisă la o universitate din Anglia, dar nu voiam să merg, iar Raluca a încercat să mă convingă să mergem împreună", a spus Diana Panfiloiu, colegă.

Avea însă o fire introvertită şi era frământată de gânduri negre, spun colegii. Aceasta a dispărut din seara de miercuri, 18 mai, după ce a trimis un mesaj în limba engleză de pe telefonul mobil pe adresa de e-mail a unei colege: „Vei fi mesagerul meu, dragă. Probabil că mă vor căuta, mai devreme sau mai târziu. Spune-le că am plecat să-mi îndeplinesc planurile, adică de a mă sinucide." De atunci, Raluca a dispărut, iar telefonul său mobil n-a mai sunat.

Colegii spun că, în ultimul timp, eleva era deprimată. În plus, i-a povestit colegei de bancă planul ei de sinucidere. „Câteodată era abătută şi spunea că nu mai suportă viaţa. În urmă cu o lună, mi-a spus că are un plan ca pe la 40 de ani să se sinucidă, dar să nu fie găsită niciodată. M-a întrebat: dacă ar arde, ar mai rămâne ceva din ea? Sau dacă s-ar arunca în apă, ar mai fi scoasă la mal? A spus că până la urmă tot mai bine e să se arunce în apă. I-am cerut să nu se mai gândească la asemenea lucruri", a spus Andreea Cătuţoiu. Raluca, din comuna Stoina, locuia în Târgu-Jiu cu o mătuşă şi cu o verişoară. Acestea au găsit pe noptiera fetei cartea „Magazinul de sinucideri". Volumul prezintă poveştile membrilor unei familii de sinucigaşi care credeau că viaţa este o deziluzie şi trebuie curmată cât mai repede. „A primit cadou această carte", a precizat Diana Panfiloiu.

Iaşi: Studentul de la Construcţii dispărut la balul de absolvire a fost găsit înecat în lacul Ciric UPDATE

Fire echilibrată

Adolescenta era o adeptă a muzicii rock, iar acest lucru nu era văzut cu ochi buni de sora ei, Daniela. „A început să iubească această muzică în urmă cu doi ani. Se îmbrăca în negru şi avea tot felul de accesorii. Am constatat o schimbare în privinţa modului de a arăta, dar nu şi în cel al comportamentului", ne spune Daniela Drăguşin, jurnalistă la Antena 1.

Colegii spun că Raluca se izolase de când frecventa un club unde se asculta acest gen de muzică şi că-i plăcea să citească. „În ultimul timp vorbea tot mai puţin. Citea foarte mult, chiar şi în pauze, orice, în special filosofie. Mi-a spus că-i pare rău că nu a citit mai multe poezii", a mai povestit Andreea Cătuţoiu.

Meticuloşi în studiul metodelor

La 29 noiembrie 2009, Alexandru Popovici (19 ani), tot din Târgu-Jiu, şi-a pus capăt zilelor după ce a studiat intens mai multe modalităţi de sinucidere. Tânărul suferea după ce a fost părăsit de o fostă profesoară. În calculatorul său a fost găsit un document în care povestea urmările tuturor încercărilor sale de suicid, cea de-a zecea fiindu-i fatală.

Specialiştii spun că lipsa comunicării e de vină!

Laura Ciocoiu, psiholog şi psihoterapeut din Craiova, a declarat că tinerii care ajung în situaţia de a-şi lua viaţa trăiesc o depresie cumplită cauzată de lipsa de comunicare: „Sunt mulţi adolescenţi care trec prin situaţii de criză, pentru că nu mai au o scară de valori. Problemele sunt de natură emoţională, de felul în care percep propria viaţă, prietenii şi societatea. Sinuciderea este ultimul stadiu al unei depresii foarte puternice, când persoana nu mai găseşte un punct de sprijin nici în interior, nici în exterior, şi nu mai are sentimentul propriei valori. Se poate ajunge aici din cauza lipsei de comunicare cu o persoană apropiată sau cu părinţii".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite