Socaciu vrea să reaprindă Flacăra Cenaclului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Păunescu şi Victor Socaciu pe Giuleşti
Adrian Păunescu şi Victor Socaciu pe Giuleşti

Victor Socaciu a declarat astăzi că se va "strădui" să-i adune, pe cei care au cântat la Cenaclul Flacăra, în locuri cu "simbolistică naţională" şi să organizeze, în memoria poetului Adrian Păunescu, manifestări sub titulatura "Să reaprindem Flacăra".

El l-a numit pe Adrian Păunescu "una dintre cele mai marcante personalităţi pe care această epocă le-a dat", iar Cenaclul Flacăra este "un adevărat laborator viu de creaţie" pentru ceea ce a rămas după ce acesta a fost închis, transmite Agerpes.

CITIŢI ŞI:

VIDEO „Iluzia unei insule”, rodul colaborării dintre un mare poet, Adrian Păunescu, şi un mare muzician, Valeriu Sterian

Adrian Păunescu, într-o scrisoare către Ceauşescu: "Să trăiţi, Măria Voastră!"

VIDEO Totuşi, iubirile lui Adrian Păunescu

"Adrian Păunescu este unul dintre oamenii care simbolizează trăirile acestui neam şi din acest punct de vedere va trebui să-i fim recunoscători şi să-i mulţumim pentru ce a făcut pentru neamul românesc şi pentru fiecare dintre noi, cei care l-am iubit şi i-am fost contemporani. Mă voi strădui să adun colegii şi, din când în când, în locurile care au o simbolistică naţională, aşa cum se întâmpla pe vremea Cenaclului Flacăra, să organizăm manifestări sub titulatura 'Să reaprindem Flacăra'", a explicat Victor Socaciu.

"Cenaclul Flacăra, această manifestare extraordinară, nu era doar o manifestare artistică, era, totodată, o manifestare naţională. Acel Cenaclu Flacăra a fost un adevărat laborator viu de creaţie, iar ceea ce lasă în urmă Cenaclul este această arhivă de cântec şi suflet care are, din punctul meu de vedere, valoare de patrimoniu naţional. Am fost unul din marii norocoşi şi privilegiaţi, în acelaşi timp, care a avut această şansă de a fi alături de o legendă. Probabil că nu realizăm la această oră ce pierdere imensă şi ce gol imens lasă plecarea acestui om dintre noi, dar ne putem bucura că rămâne în urma sa o bogăţie, o capodoperă, o operă excepţională cu care România se va putea mândri de acum mult timp înainte", a mai spus Victor Socaciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite