Consilierii judeţeni din Sibiu au primit laptopuri de 1.000 de euro şi nu ştiu să le folosească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare laptop este dotat şi cu un modem pentru conexiune de internet pentru munca pe teren. CJ-ul le-a predat consilierilor judeţeni notebook-uri ultra perfomante pe care însă mulţi nu ştiu să le folosească.

CITIŢI ŞI:

Laptopuri de 170.000 de lei pentru consilierii judeţeni

IT-işti de renume de la Microsoft, Oracle şi Cisco se întâlnesc la Sibiu

Laptopuri în loc de mape la şedinţele de consiliu local

Şedinţa de joi după amiază de la Consiliul Judeţean a consemnat, în premieră, faptul că în locul mapelor cu proiectele tipărite pe hârtie, în faţa consilierilor au tronat laptop-uri pentru care un intelectual sibian şi l-ar putea cumpăra probabil numai în rate sau dacă ar face economii drastice, cel puţin pentru un an de zile.
Mesele din sala de şedinţe nu au mai simţit foşnetul hârtiilor pe care erau imprimate proiectele de hotărâre, locul lor fiind luat de zumzetul laptop-urilor. Până aici toate lucrurile au fost frumoase, doar că mai mult de jumătate din consilieri au avut chiar ei nevoie de consiliere pentru a reuşi să acceseze proiectele de pe pagina de web a Consiliului Judeţean şi unii chiar să le şi deschidă. Consilierii uneia din formaţiunile politice au studiat fizic laptop-urile, întorcându-le pe toate părţile, stârnind zâmbete pe feţele colegilor mai tineri. O parte din cei prezenţi la şedinţă nici nu s-au sinchisit să le aducă sau să le deschidă şi le-au lăsat în genţi, cum este cazul lui Corneliu Bucur şi Adrian Besoiu, ultimul refuzând să primească un astfel de „cadou”. „E mai greu acum la început. O să ne adaptăm pe parcurs cu aceste calculatoare” a punctat unul din consilierii care a solicitat ajutorul unui coleg pentru a putea intra pe site-ul CJ.

Somaţi să înveţe tehnologie
Preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, a mărturisit că achiziţia a scos din bugetul CJ-ului aproape 170.000 de lei. Şeful CJ-ului nu a primit încă un laptop nou. „Eu am adus vechiul laptop pentru că sunt mulţumit de el, chiar dacă are 3 ani vechime” a explicat acesta. Bottesch a somat elegant colegii din CJ, să înveţe să utilizeze noile „jucării”. „O să înveţe toţi să le folosească. Avem departamentul de informatică unde colegii îi aşteaptă ca să îi înveţe să se familiarizeze şi să utilizeze aceste calculatoare aşa cum trebuie. S-au dus vremurile în care duceam documente cu maşina prin judeţ şi de la un birou la altul. Acum trebuie ca toţi să ştie să foloseacă măcar emailul” a spus Bottesch, care a recunoscut că o parte din consilieri au nevoie de lecţii, ca să înveţe să utilizeze notebook-urile.
Consilieri locali îşi iau adio de la dosare. Aceştia primesc proiectele pe email
Sisteme performante
Cele 34 de laptop-uri cumpărate prin achiziţie publică au procesor core 2 duo, 3Gb DDR2 RAM,  hard disk de 320Gb, placă video cu memorie de 1Gb şi Windows 7 Professional cu licenţă, preinstalat pe fiecare în parte. Preţul per bucată este de aproape 4.000 de lei şi sunt fabricate de Fujitsu Siemens.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite