Săptămâna beizadelelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile, mai mulţi copii de bani gata şi-au făcut de cap, iar acum urmează să răspundă în faţa legii şi a părinţilor. Fiul de 17 ani al unui consilier local a condus băut şi a lovit mai multe maşini, băiatul unui primar a dat cu bâta pe unde a apucat, iar fiul unei judecătoare e acuzat de înşelăciune.

Au bani, maşini scumpe şi, cred ei, un spate asigurat. Se consideră nişte mici vedete, drept pentru care încalcă legile după bunul plac. Este vorba despre copiii de bani gata, cunoscuţi şi cu termenul de „beizadele", iar ei ajung să facă tot mai des subiectul ştirilor.Cel mai recent personaj de acest gen este Alexandru Bibu (17 ani). Tânărul, fiul consilierului local PDL Tulcea, Nicolae Bibu, conducea, marţi seară, maşina lui Marc Constantin Neagu, un bun prieten. Pe Calea Victoriei din Bucureşti a accelerat puternic maşina şi a lovit un taxi. Şi-a continuat cursa nebună, a virat brusc la un moment dat pe culoarea roşie a semaforului şi a izbit două maşini parcate în faţa Hotelului Continental. Din ricoşeu a intrat pe strada Academiei, unde a sărit din maşină şi a luat-o la fugă pe o străduţă.

Fiul unui poliţist din Petroşani, bătăuş cu bâta de baseball prin oraş

A fost prins de poliţişti în mai puţin de 15 minute. Marc Neagu, pasagerul din dreapta şi posesorul maşinii, nu a fugit de la locul accidentului şi a declarat imediat poliţiei că nu ştie cum îl cheamă pe prietenul său, dar ştie că „este nepotul lui Boc". În cele din urmă şi-a amintit numele prietenului său. În zonă au descins mai mulţi copii de bani gata dintr-un Porsche Cayenne, care s-au luat la ceartă cu gură-cască şi cu ziariştii care filmau.

Poliţiştii l-au legitimat pe Alexandru Bibu

image

„Nu mai pupă niciun majorat!"

Fapta lui Alexandru Bibu nu a rămas neluată în seamă. Poliţiştii i-au întocmit deja dosar penal, întrucât minorul consumase alcool şi conducea fără permis. Şi părinţii lui Bibu sunt supăraţi rău pe fiul lor. „Alexandru nu mai pupă niciun majorat!", a fost reacţia promptă a mamei sale.Tânăra odraslă învaţă la Liceul „Jean Monet" din Capitală şi locuieşte împreună cu mama sa. Tatăl este consilier local în Tulcea, dar are şi mai multe afaceri. „E în vacanţă. A stat acasă, la Tulcea, până la începutul săptămânii şi nu avea stare.

L-am lăsat luni la Bucureşti şi uitaţi ce a făcut! Este un tânăr cu mintea-n batistă care a făcut-o lată şi care va suporta consecinţele faptelor lui. Noi îl vom ajuta, cu procese, vom fi alături de el", spune Silvana Bibu.La 21 august, Alexandru Bibu împlineşte 18 ani şi urma să-şi înceapă pregătirea la o şcoală de şoferi din Tulcea, unde se înscrisese deja. El dorea să obţină permis de conducere categoria B.

Cine este tatăl lui Alex Bibu

Omul de afaceri şi consilierul Nicolae Bibu este patronul cafenelelor The Corner din Tulcea. El are şi firme de distribuţie mărfuri generale, alimente şi tutun, cu care aprovizionează magazine. A devenit consilier local în 2008 pe listele PDL. Atunci a trebuit să-şi facă publică şi averea: un teren în Delta Dunării, o casă situată ultracentral în municipiul Tulcea, dar şi un apartament în Bucureşti.

Nicolae Bibu era, cel puţin potrivit declaraţiei de avere din 2008, şi un mare colecţionar de bijuterii. El spunea atunci că deţine un ceas ediţie limitată în valoare de 10.000 de euro, dar şi alte bijuterii în valoare de 7.000 de euro. La începutul mandatului, el avea şi conturi grase: 460.000 de lei puşi deoparte pentru vremuri negre. Doi ani mai târziu însă, Bibu declară că nu mai are bijuteriile, terenul din Deltă, nu mai are depozitele, dar are, în schimb, încă două apartamente, unul în Bucureşti şi unul în Tulcea, ambele achiziţionate în 2010.

"Este un tânăr cu mintea-n batistă care a făcut-o lată şi care va suporta consecinţele faptelor lui. Noi îl vom ajuta, în procese, vom fi alături de el.''
Silvana Bibu mama lui Alexandru Bibu

Beizadele şi şmecheri pe adevarul.ro

Reporterii „Adevărul" din toată ţara au făcut pentru adevarul.ro un inventar al beizadelelor. Aproape fiecare oraş este dominat de tineri de bani gata care încalcă legea după bunul plac. Aproximativ 19.000 de persoane au citit articolele, iar 50 dintre vizitatorii site-ului au comentat subiectul. „Toţi aceşti tineri moştenesc educaţia părinţilor. Ei percep lumea prin prisma părinţilor. Având în vedere toată clasa politică urcată în cârca poporului român - ce dispreţuieşte orice normă socială, morală şi economică - progeniturile lor se comportă că atare", a comentat un cititor.

Ce isprăvi mai fac plozii de bani gata

Horaţiu Lăsconi, un tânăr şofer cu personalitate

Băiat de poliţist, bătăuş cu bâta. Horaţiu Lăsconi (21 de ani), băiatul unui poliţist cu acelaşi nume de la Poliţia Municipală Petroşani, a bătut, în noaptea de marţi spre miercuri, un tânăr de 18 ani care nu îi acordase prioritate. Fiu de primar, în scandal cu poliţiştii. Iulian Florin Barbu (23 de ani), fiul primarului Gheorghe Barbu (PSD) din comuna Topana, Olt, a fost încătuşat marţi, după ce s-a luat la ceartă cu poliţiştii care au vrut să-l legitimize. Tatăl băiatului susţine că poliţiştii i-au bătut fiul. Iulian Barbu a fost amendat cu 100 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

image

Fiu de judecătoare, acuzat de fraude informatice. Ionuţ Adrian Dincă (20 de ani), fiul preşedintelui Secţiei Penale de la Tribunalul Cluj, a fost arestat marţi pentru 29 de zile. Acesta este acuzat de fals privind identitatea, înşelăciune şi aderarea la un grup infracţional. Ionuţ Dincă este suspectat că a postat anunţuri privind vânzarea fictivă a unor autoturisme pe mai multe site-uri de profil.

„Acestor tineri le lipsesc reperele educaţionale"

Psihologii explică modul în care se comportă copiii unor politicieni prin lipsa de respect faţă de autorităţi şi, totodată, prin modul în care aceşti copii sunt educaţi în familie. „Nu sunt luate măsurile legale necesare, nu se mai dau amenzi, nu se mai confiscă permisele, oamenii nu mai au respect faţă de autorităţi, ei fac acelaşi lucru ca şi părinţii lor", explică Mihaela Vintilă, psiholog clinician la Clinica Ameta. Specialistul mai spune că oamenii care încalcă legile au şi probleme de comportament pe care le-au moştenit din familie. „Le lipsesc reperele educaţionale. Dacă l-a văzut pe părinte că face aşa, atunci aşa se comportă şi el. Le lipsesc reperele educaţionale. Este o inversare a valorilor, oamenii nu se mai respectă nici între ei şi nici ierarhic", mai spune psihologul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite