Revelion la drumul mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focurile de artificii vor lumina cerul la miezul noptii
Focurile de artificii vor lumina cerul la miezul noptii

Multe dintre petrecerile organizate în centrul oraşelor se anunţă a fi spectaculoase.

Centrele oraşelor vor fi locurile unde românii vor avea parte gratuit de muzică şi distracţie în aer liber. Nu peste tot însă. Sunt şi oraşe în care autorităţile locale n-au prevăzut în buget bani pentru petrecerile de stradă din noaptea dintre ani. Acolo unde au fost programate spectacole, vedetele ajung să facă naveta între reprezentaţii.

Oferte last-minute de Revelion. Unde se pot distra ieşenii în noaptea dintre ani

Iulian Canaf deschide concertul de Revelion de la Iaşi

Bucureştenii, dar şi toţi cei care se vor afla în Capitală de Revelion vor avea ocazia să participe la nu mai puţin de trei megapetreceri. Astfel, trecerea dintre ani va fi sărbătorită în pieţele Constituţiei şi Revoluţiei, precum şi în Parcul Drumul Taberei din sectorul 6. În Piaţa Revoluţiei vor cânta Iris, Proconsul, Bere Gratis, Vunk, Direcţia 5, Pepe, Smiley şi CRBL. La Revelionul din Piaţa Revoluţiei va fi prezentă şi trupa LaLa Band. Seara „Live  Revolution" va fi deschisă de DJ-ul Marius Onuc. Loredana va concerta la miezul nopţii.

Cei care preferă un Revelion mai tradiţional vor putea petrece noaptea dintre ani în cortul încălzit care a fost amenajat în Parcul Drumul Taberei. Aici vor cânta, printre alţii, Marcel Pavel, Nicolae Voiculeţ, Maria Ciobanu, Irina Someşan, Elena Soare, Mioara şi Gina Lincan, Ion Lăceanu. De asemenea, programul mai include momente umoristice susţinute de Jean Paler. Aşadar, distracţie pe alese!

Distracţie în ţară

Gaşca HI-Q le cântă bistriţenilor. Anul acesta, cei care-şi vor petrece noaptea dintre ani în Bistriţa şi vor ieşi pe pietonalul Liviu Rebreanu pentru a ciocni un pahar de şampanie vor putea asista şi la concertul susţinut de trupa HI-Q. Primăria va oferi şi câte un pahar de şampanie celor ieşiţi în centrul oraşului.

Chef cu Desperado, la Oradea. Cei care vor să-şi petreacă noaptea dintre ani în centrul oraşului de pe Criş vor avea parte de un spectacol al copiilor grupului Vivere, după care pe scenă va urca artista Ana Maria Georgescu. Spectacolul va culmina cu recitalul trupei Desperado.

Deep Central şi Narcotic Sound, la Piatra Neamţ. Pe scena amplasată în Piaţa Ştefan cel Mare va fi organizat un concert susţinut de două dintre cele mai cunoscute trupe româneşti de pop-dance, Deep Central şi Narcotic Sound.

Guess Who şi Xonia, alături de buzoieni. Primăria municipiului Buzău organizează şi în acest an o petrecere în Piaţa Dacia. Trupa hip-hop Guess Who şi cântăreaţa de muzică dance Xonia sunt două dintre capetele de afiş ale petrecerii dintre ani.

Revelion cu Talisman la Craiova. Primarul Antonie Solomon a declarat că a decis să aducă formaţia Talisman în Bănie ca „să nu începem să le repetăm". Edilul a refuzat să spună câţi bani a cheltuit municipalitatea cu mica distracţie de Revelion: „Puţin. Cât să coste Talisman?"

Petrecere „secretizată" la Braşov. Şi în Piaţa Sfatului din Braşov va fi organizată o mare petrecere, însă autorităţile vor să menţină suspansul până aproape de marele eveniment, aşa că n-au divulgat deocamdată numele celor care vor urca pe scena amenajată în buricul târgului.

Chef pe bani mulţi la Timişoara. Primăria municipiului de pe Bega a alocat 150.000 de lei pentru evenimentele organizate de Revelion, cu 50% mai mulţi bani decât anul trecut. Pe scena care va fi amplasată în Piaţa Victoriei din municipiu vor susţine concerte Hotel FM, Bestbeat din Serbia, Mircea Baniciu şi Cargo.

Distracţie prelungită la Slobozia. Petrecerea de Revelion începe la Slobozia cu o seară înainte de venirea Anului Nou. Astfel, pentru 30 decembrie, autorităţile locale au pregătit un spectacol organizat în Piaţa Revoluţiei. Pe scena amplasată în aer liber vor urca DJ Ryno, Silvia şi Andreea Bălan. Surprizele vor continua şi pe 31 decembrie. La miezul nopţii, oamenii vor avea parte de un minunat foc de artificii.

Amadeus şi Direcţia 5 cântă la Ploieşti. Pe scena care va fi amplasată în parcarea dintre Palatul Culturii şi Palatul Administrativ, tonul concertelor va fi dat de către Trupa Amadeus, care va susţine un minirecital de la ora 22.00. Vor urma Neylini, Trupa Naguale şi Direcţia 5.

Spitalul de Urgenţă, pentru tulceni. În noaptea de Revelion, pe scena din centrul municipiului Tulcea vor cânta trupele Hara şi Spitalul de Urgenţă. În timpul spectacolului, primăria va oferi „stimulente" sub formă de ceai cu rom şi şampanie.

Plouă şi bate vântul

Meteorologii anunţă pentru mâine-seară precipitaţii slabe sub formă de ploaie în Dobrogea şi sub formă de ninsoare în Bărăgan. Vântul va bate mai tare în sudul Banatului şi în vestul Olteniei, în Deltă şi pe litoral.

200.000 de euro costă cel mai scump Revelion, cel de la Focşani. Invitaţi speciali sunt No Mercy şi Paceanga.

Revelion sărbătorit de două ori

Maghiarii din România vor sărbători de două ori, în aceeaşi noapte, intrarea în Noul An. Astfel, locuitorii din municipiile Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc, care vor face Revelionul în stradă, vor avea parte de o intrare „dublă" în noul an. Prima la ora Bucureştiului, apoi, un ceas mai târziu, la cea a Budapestei. Autorităţile locale vor să continue, astfel, o tradiţie pe care au lansat-o în urmă cu 20 de ani. Astfel, la Miercurea Ciuc, „La mulţi ani, 2012!" va răsuna mai întâi la ora 00.00, ora României, când localnicii vor putea admira şi focul de artificii organizat de primărie. Apoi, la ora 01.00, miezul nopţii la Budapesta, urarea se va repeta, împreună cu imnurile Ţinutului Secuiesc şi cel al Ungariei. Pentru a doua intrare în noul an nu vor mai fi artificii.

Petreceri austere

Cheful de Revelion lipseşte în acest an de pe agenda publică a multor oraşe. Astfel, la cumpăna dintre ani, câteva mii de clujeni sunt aşteptaţi să participe la focul de artificii din Piaţa Avram Iancu, alături de primarul interimar Radu Moisin. Spectacolul va dura doar 15 minute, iar clujenilor li s-au pregătit şi 500 de sticle de şampanie, pentru a întâmpina noul an într-un mod festiv.

Trupe locale şi artificii puţine

Lipsa banilor în vistieriile primăriilor şi-a pus serios amprenta pe organizarea de „Revelioane în stradă" şi în oraşele din judeţul Hunedoara. Cel mai scump Revelion din acest an, pentru care s-au alocat 70.000 de lei, este cel organizat de Primăria Vulcan. În municipiul Petroşani, Revelionul în stradă va presupune concerte de muzică uşoară şi populară şi foc de artificii. Revelion în stradă va fi organizat şi în centrul municipiului Deva. Revelionul Popular, organizat de Primăria Arad, va aduce pe scena din centrul oraşului doar două trupe locale - VMC şi Quaternion Band -, iar trecerea dintre ani va fi marcată cu tradiţionalul foc de artificii.

Piaţa Mare a Sibiului va fi animată şi în acest an de o petrecere la care vor cânta membrii trupei Oldiz Band, urmaţi de trupa Paradigma.
Constanţa va fi de departe cel mai plictisitor oraş în noaptea de Revelion. La fel ca în ultimii ani, municipalitatea nu va organiza niciun party în stradă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite