Reporterul special Adelin Petrişor a fost reţinut şi ameninţat cu cuţitul în Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trimisul special al TVR în Egipt Adelin Petrişor şi operatorul său au fost reţinuţi ilegal de civilii dintr-un cartier sărac din Cairo, în timp ce încercau să realizeze un material.  El şi cameramanul au fost legitimaţi şi ameninţaţi cu cuţitul, iar translatorul echipei TVR a fost acuzat de trădare.

Echipa TVR a fost forţată să predea imaginile filmate, situaţia fiind detensionată abia după ce Adelin Petrişor a reuşit să sune la Ambasadă, informează TVR.

Citiţi şi:

Mărturii din Egipt: Violențe la Cairo, liniște relativă în Luxor

Imagini LIVE Ministerul Apărării a cerut evacuarea "de urgenţă" a pieţei Tahrir. Un mort şi 403 răniţi

Doi jurnalişti suedezi au fost şi ei reţinuţi de civili în timp ce realizau un material într-un cartier sărac şi eliberaţi câteva ore mai târziu de un militar. De asemenea,  o echipă a postului de televiziune american CNN a fost agresată la Cairo în timpul ciocnirilor dintre oponenţii şi susţinătorii preşedintelui Hosni Mubarak.

Realizatorul TV Anderson Cooper, angajat al postului CNN, afirmă că el şi echipa care îl însoţea au fost bătuţi de susţinătorii preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, informează site-ul postului CNN.

Un alt jurnalist belgian a declarat că a fost bruscat,"bătut", apoi "luat de persoane neidentificate îmbrăcate în civil", în timp ce transmitea la o manifestaţie de susţinere a lui Hosni Mubarak la Cairo, a anunţat cotidianul belgian Le Soir, pentru care lucrează acesta, relatează AFP.

"A fost în forţă, violent. Am primit o ploaie de lovituri peste faţă. Pretindeau că sunt un susţinător al lui ElBaradei. Am fost dus apoi la militari, într-una dintre cazarme, la ieşirea din oraş", a explicat jurnalistul belgian Serge Dumont în cadrul unei convorbiri telefonice cu redacţia cotidianului Le Soir, informează Mediafax.

Acesta a declarat că "este în custodia a doi militari, înarmaţi cu kalaşnikov şi baionete" şi că i se reproşează că este spion.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite