Presa internaţională despre dezastrul de la Maternitatea Giuleşti: "În România, serviciile medicale sunt cele mai slabe din UE"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din străinătate critică sistemul sanitar din ţara noastră, după dezastrul petrecut în Capitală, la Maternitatea Giuleşti, când patru bebeluşi au murit în urma unei explozii.

Agenţia Reuters scrie că "România este una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană şi serviciile medicale sunt considerate printre cele mai slabe din UE".

Mai citiţi şi: Martor în infernul de la Maternitatea Giuleşti

Studiu: Şapte din zece medici români vor să plece în străinătate

Ediţia online a ABC News evidenţiază faptul că, în ţara noastră, "standardele de siguranţă şi de igienă din spitale rămân aproape neschimbate, fiind asemănătoare cu cele din perioada comunismului". Sursa citată mai precizează faptul că în România facilităţile medicale sunt aproape nule.

Şi în portalul Sky News sunt detaliate cauzele destrului de la Maternitatea Giuleşti, din Capitală. În articol se menţionează faptul că, după un prim raport, cauza incendiului ar fi un scurtcircuit la aparatul de aer condiţionat.

Ediţia onlie a CNN World anunţă dezastrul de la Maternitatea Giuleşti. Sursa citată precizează faptul că "bebeluşii au şanse mici de supravieţuire, în urma incendiului devastator".

Presa din Italia critică şi ea sistemul sanitar din ţara noastră. Articole publicate în ediţiile onle ale La Repubblica şi TGCom Mondo fac referire la "serviciile medicale cu un standard scăzut"  din România.

Majoritatea articolelor din presa internaţională precizează faptul că Maternitatea Giuleşti avea una dintre cele mai performante secţii de Terapie Intensivă şi că această instituţie fusese recent renovată.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din cauza căruia au decedat patru bebeluşi, a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), ancheta fiind coordonată de procurorul şef Marius Iacob.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite