Premierul Emil Boc cu privire la vreme: "Autorităţile trebuie să stea cu arma la picior"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a convocat o videoconferinţă cu prefecţii, ce a avut loc la sediul Ministerului de Interne. Alături de Boc, la sediul MAI au fost prezenţi ministrul de resort Traian Igaş, ministrul Transporturilor Anca Boagiu şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Premierul Emil Boc a vorbit despre gestionarea situaţiei generate de ultimele căderi de zăpadă, dar şi de pericolul formării poleiului datorită ploii.

Până acum, 30 de oameni au murit de când a început vremea rea. La Mangalia există o mare problemă pentru că oamenii nu au căldură.

"Toată situaţia este sub control", a declarat premierul. "Ceea ce ne-a spus ANM s-a confirmat. Ministerul îşi face datoria. Autorităţile trebuie să stea cu arma la picior, a mai spus Boc. 

Premierul a mai precizat că până miercuri vor fi ninsori şi visol în diferite regiuni, pe rând, dar nu va fi mai greu ca până acum, precizând că autorităţile trebuie să păstreze vigilenţa.

Primul ministru a adăugat că, potrivit ANM, vor fi în continuare averizări de viscol şi ninsori, în anumite regiuni.

"Nu va fi mai greu ca până acum. Toată situaţia este sub control", a spus premierul. El i-a atenţionat pe prefecţi că trebuie să aibă o comunicare mai bună cu autorităţile care se ocupă de deszăpezire.

Operaţiunile de asistenţă sunt îngreunate de faptul că elicopterele SMURD nu se pot ridica de la sol datorită condiţiilor meterologice: ceaţă şi un plafon de nori coborât.

În momentul de faţă, sunt 73 de localităţi izolate dintre care 8 au probleme cu alimentarea cu curent electric, iar una cu aprovizionarea cu apă.

Citeşte şi:

FENOMEN PERICULOS VIDEO România va deveni un adevărat patinoar! Ploaia îngheţată va cuprinde jumătate din ţară FOTOGALERIE

VIDEO România ar putea vedea un fenomen rar: "ploaia îngheţată"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite