VIDEO România ar putea vedea un fenomen rar: ”ploaia îngheţată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După viscol, ninsori şi cod galben, România s-ar putea confrunta în weekend cu un fenomen rar: ploaia îngheţată. Aceasta apare atunci când temperaturile sunt sub pragul îngheţului iar picăturile trec printr-o suprarăcire şi îngheaţă la impactul cu orice obiect întâlnit. Ploaia îngheţată este extrem de dăunătoare pentru străzi, copaci şi linii de curent electric.

"Freezing rain" apare de obicei atunci când fulgii de zăpadă intră în contact cu stratul de aer cald, se topesc şi se transformă în ploaie. Fenomenul se formează cel mai des în apropierea unor suprafeţe de apă.

"Nu ştiu dacă o să vedem aşa ceva. În ţările nordice, de exemplu, se formează în apropierea lacurilor sau a mărilor. La Constanţa, deja a început să plouă, deci ne aşteptăm să se realizeze. Totuşi, cred că nu vor fi cantităţi aşa de mari de precipitaţii", a spus directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, pentru Gândul.

Autoritățile nu au nicio putere în fața fenomenului, de aceea, în cazul în care vom avea parte de ”ploaia înghețată”, nu vor putea decât să le ceară șoferilor să rămână în case.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite