Senatorul Olguţa Vasilescu vrea o lege prin care să cenzureze „postacii” de pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat pentru “Adevărul” că va solicita Biroului Permanent al acestei Camere ca iniţiativa legislativă privind interzicerea obscenităţilor pe Internet să fie dezbătută în procedură de urgenţă în viitoarea sesiune parlamentară.

Citeşte şi:
Cine domină mediul online românesc

Parlamentarul a explicat că proiectul de lege pe care l-a iniţiat urmăreşte în primul rând protecţia copiilor care navighează pe Internet. “Sunt copii care intră pe Internet de la 6 ani. Nu se poate să se uite pe site-uri şi să citească toate înjurăturile postate acolo. Am primit multe semnale şi de la asociaţiile de părinţi”, a spus Olguţa Vasilescu.

Ea a adăugat că iniţiativa nu are ca scop limitarea criticilor aduse politicienilor şi nici cenzurarea Internetului. “Astea sunt nişte gogomănii, nu e vorba de aşa ceva”, a precizat senatorul social-democrat, adăugând că o astfel de lege este necesară, de exemplu, pentru site-urile ziarelor şi ale agenţiilor de ştiri, care sunt accesate zilnic de zeci de mii de vizitatori şi unde apar foarte des injurii şi expresii obscene.

Olguţa Vasilescu a precizat că la momentul actual există un grup de lucru, din care fac parte şi reprezentanţi ai providerilor de Internet, care lucrează la traducerea legislaţiei europene în materie astfel încât iniţiativa legislativă să ţină cont de aceste prevederi.

“Nu ştiu dacă va exista o structură  astfel încât administratorii de site-uri să interzică folosirea obscenităţilor pe forumuri pentru că la momentul actual există mai multe variante de lucru. Dar scopul ar fi să se ajungă la autocenzură, iar sarcina asta să revină adminstratorilor de site-uri”, a menţionat parlamentarul. 

Potrivit Olguţei Vasilescu, proiectul de lege va fi adus în dezbatere publică din luna septembrie şi ar putea intra în vigoare de la sfârşitul anului sau de la începutul lui 2011. “Depinde cât de repede vom mişca Parlamentul", a conchis senatorul social-democrat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite