O deputată din Bundestag sare în apărarea românilor concediaţi de Nokia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Închiderea fabricii de la Jucu preocupă deputaţii din Bundestag, sursa:Reuters
Închiderea fabricii de la Jucu preocupă deputaţii din Bundestag, sursa:Reuters

,,Fraudele de genul celor comise de Nokia trebuie interzise prin lege", susţine Sevim Dagdelen, deputată în parlamentul de la Berlin. Ea îi critică pe finlandezii de la Nokia pentru că au închis fabrica de la Jucu aşa cum au făcut şi cu cea de la Bochum, uitând de subvenţiile de la stat şi în condiţiile în care erau pe profit.

,,Concernul Nokia a primit subvenţii în valoare de 88 de milioane de euro şi a înregistrat un profit de 7,2 miliarde de euro în Germania. Cu toate acestea Nokia a părăsit în urmă cu trei ani Bochum, în căutare de profit şi mai mare în România. După trei ani de fraudă şi exploatare Nokia vrea să părăsească acum România", se arată într-un comunicat de presă al deputatei germane de origine turcă, Sevim Dagdelen - din partea partidului de stânga, ,,Die Linke".

Competiţia nu se încurajează oferind cadouri

,,În urmă cu trei ani, au fost concediaţi muncitorii germani, care au adus firmei profit uriaş. Astăzi sunt le-a venit rândul românilor, care oricum erau plătiţi de Nokia cu mai puţin decât este salariul mediu pe ţară", adaugă ea. ,,Trebuie să punem capăt acestei gândiri neoliberale de a încuraja competiţia locală, oferind cadouri concernelor. Nu mai avem voie să aruncăm pe apa sâmbetei alte miliarde din banii contribuabililor ca să asigurăm profit concernelor, băncilor şi fondurilor speculative", se arată în comunicatul de presă.

Sevim Dagdelen (36 de ani), membră a Parlamentului german din partea partidului de stanga Die Linke

Sevim Dagdelen (36 de ani) este membră a Parlamentului german din partea partidului de stânga ,,Die Linke"

CITAT
,,După trei ani de fraudă şi exploatare Nokia vrea să părăsească acum România"

Legi pentru marile concerne

Deputata din Bundestag cere ca banii statului să fie folosiţi strict pentru a crea direct locuri de muncă pe termen lung. ,,Avem nevoie de legi, care să interzică companiilor să închidă fabrici care le aduc profit, lăsând numeroşi şomeri", mai spune Dagdelen. ,,Fraudele a la Nokia trebuie interzise (n.r.- prin lege)", adaugă ea. Parlamentarul german de stânga consideră că ,,Nokia este cea mai bună dovadă că economia de piaţă nu este capabilă de responsabilitate socială", susţine parlamentarul german .

Citiţi şi
Emil Boc: Guvernul nu se va implica în negocierile cu Nokia

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite