Emil Boc: Guvernul nu se va implica în negocierile cu Nokia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul este convins că o altă companie va investi în Cluj
Premierul este convins că o altă companie va investi în Cluj

Premierul Emil Boc a declarat la Cluj că Guvernul nu se va implica în negocierile cu Nokia pentru plata salariilor compensatorii către angajaţi. Şeful Executivului a spus că Guvernul nu a făcut investiţii în parcul industrial de la Jucu şi că valoarea salariilor compensatorii depinde doar de modul în care autorităţile locale şi sindicatele vor negocia cu reprezentanţii companiei finlandeze.

Premierul este convins că o altă companie va investi în Cluj şi va compensa astfel plecarea Nokia de la Jucu."Vom găsi alţi investitori pentru Cluj care să compenseze plecarea Nokia", a declarat Emil Boc.

El nu a vrut însă să comenteze anunţul făcut de preşedintele Consiliului Judeţeam, Alin Tişe, legat de o posibilă venire la Cluj a concernului Bosch. " Ca premier am anumite responsabilităţi. Eu vorbesc doar atunci când există un contract semnat. Suntem în discuţii avansate cu cei de la Bosch,  însă nu pot da mai multe detalii. ", a adăugat premierul.

Ajutoare de stat pentru firme

Tot acesta a recunoscut că plecarea celor de la Nokia va influenţa negativ prognoza de creştere a României pentru anul viitor şi că guvernul va încerca să minimalizeze acest lucru prin aducerea altor investitori şi  acordarea unor ajutoare de stat firmelor care creează locuri de muncă. "Am solicitat conducerii Ministerului Finanţelor Publice să urgenteze măsurile de sprijin pentru aceste firme, cărora ar ur,a să le revină un procent din valoarea investiţiei. Renault sau Pirelli au beneficiat deja de astfel de ajutoare, stabilite în acord cu Uniunea Europeană", a adăugat premierul.

Premierul a negat orice vină a autorităţilor în plecarea gigantului finlandez Nokia din Cluj.

"Vom încerca să atragem noi investitori. Cei de la Nokia au explicat foarte clar că decizia lor nu este legată de vreo vină a autorităţilor locale sau naţionale şi că a avut considerente legate strict de profit. Decizia lor a fost una foarte rapidă şi luată în interval scurt. La momentul luării deciziei am ştiut", a precizat Boc.

Nokia a anunţat în această săptămână că va închide până la sfârşitul anului fabrica de telefoane mobile de la Jucu, iar cei peste 2.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite