Ministrul Transporturilor: Noul termen pentru autostrada Bucureşti-Ploieşti este 30 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti au fost întârziate de mai multe ori
Lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti au fost întârziate de mai multe ori

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a anunţat, vineri, că noul termen pentru finalizarea autostrăzii Bucureşti - Ploieşti este 30 iunie, după ce inaugurarea acesteia trebuia să aibă loc pe 15 mai.

"Termenul pentru autostrada Bucureşti - Ploieşti, de la centura Bucureştiului până la centura Ploieştiului este 30 iunie. Ferm. Trebuia să fie acum în mai, nu au fost respectate termenele şi uite aşa ne-am lungit. Nu am crezut că va fi atât de departe, dar 30 iunie este un termen real, în urma analizei pe care au făcut-o cei de la minister", a declarat Ovidiu Silaghi, potrivit Agerpres.

Ministrul Silaghi a format o comisie de audit pentru verificarea modului în care a fost derulat acest proiect.

Iniţial, termenul de finalizare a întregului proiect, stabilit în luna decembrie 2011, a fost depăşit pentru ca apoi să fie încheiat un nou contract adiţional, iar finalizarea lucrărilor să fie stabilită pentru data de 15 mai.

Citește și:

Astăzi ar fi trebuit să circulăm pe Autostrada București - Ploiești

Autostrada Bucureşti-Ploieşti face parte din Autostrada Bucureşti-Braşov, cu o lungime totală de 173 de kilometri, o parte din această autostradă, în lungime de 62 de kilometri, urmând să lege municipiul Bucureşti de municipiul Ploieşti.

Pentru această porţiune, lucrările au demarat în 2007 pe secţiunea Moara Vlăsiei-Ploieşti pe 42 de kilometri, unde lucrează un consorţiu de firme româneşti, şi respectiv 2008 (tronsonul Bucureşti-Moara Vlăsiei cu o lungime de 19 kilometri), lucrările fiind efectuate de o firmă din Italia.

Valoarea estimată a proiectului Bucureşti-Ploieşti este de 238 de milioane de euro, iar tronsonul va avea 11 poduri, 17 pasaje, 48 de podeţe şi două noduri rutiere.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite