Medierea - Poveşti de viaţă – soluţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie bătrână, Ionescu, soţ şi soţie şi-a dat în judecată doi dintre cei trei copii în cerând întreţinere din partea copiilor. Al treilea copil, o fată,  Maria, stătea cu ei  în aceeasi comună şi avea grijă de ei, pe cât putea.  Tatăl copiilor era paralizat , iar în comună nu era nimeni dispus să îngrijească un bătrân cu probleme de deplasare.

Copiii, persoane adulte, cu vârste cuprinse între 45 şi 57 de ani, aveau o situaţie materială bună şi se aflau, unul la oraş, celalat la distanţă de 100 de kilometri, având o fermă de animale. Un copil, Victor, era profesor universitar, celălalt, Matei, om de afaceri.  Dosarul a ajuns pe rolul instanţei din Craiova, iar judecătorul le-a recomandat să meargă la mediere.

Cititorii “Adevărul” au fost rugaţi să spună cum ar media ei acest caz. Astăzi vă oferim soluţia la care a recurs mediatorul în problema celor doi bătrâni.

Mediatorul a scos la iveală faptul că, de fapt, părinţii tânjeau dupa afecţiunea copiilor şi le era dor de ei. În acelaşi timp aveau nevoie şi de un ajutor pentru a-l ingriji pe tatăl paralizat.
 
Soluţia a fost următoarea:

Copiii să-şi viziteze periodic părinţii. Băiatul care avea ferma de animale s-a angajat  să trimită un salariat de-al său să aibă grijă de tatăl paralizat, iar salariul să fie suportat de toţi cei trei copii. Cei trei copii s-au mai angajat să repare casa părinţilor.

Citiţi mai multe despre acest caz şi vedeţi ce soluţii au oferit citorii adevarul.ro:

Medierea - Poveşti de viaţă

Mai citiţi şi:

Conflictele civile şi penale care pot fi rezolvate prin procedura medierii

Medierea, salvarea instanţelor din România

Medierea, o cale de a scăpa de procesele prea lungi

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite