Medierea - Poveşti de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie bătrână, Ionescu, soţ şi soţie şi-a dat în judecată doi dintre cei trei copii în cerând întreţinere din partea copiilor. Al treilea copil, o fată,  Maria, stătea cu ei  în aceeasi comună şi avea grijă de ei, pe cât putea.  Tatăl copiilor era paralizat , iar în comună nu era nimeni dispus să îngrijească un bătrân cu probleme de deplasare.

Copiii, persoane adulte, cu vârste cuprinse între 45 şi 57 de ani, aveau o situaţie materială bună şi se aflau, unul la oraş, celalat la distanţă de 100 de kilometri, având o fermă de animale. Un copil, Victor, era profesor universitar, celălalt, Matei, om de afaceri.  Dosarul a ajuns pe rolul instanţei din Craiova, iar judecătorul le-a recomandat să meargă la mediere.
 
La mediere, încă din prima şedinţa, fără niciun fel de problemă,  Victor şi Matei , daţi în judecată, au fost de acord să  ofere bani de întreţinere părinţilor. Părinţii  Ionescu refuză banii şi spun că pensia este suficientă, dar  nu le rezolvă problema.
 
Medierea pare blocată, iar mediatorul a trebuit să descopere adevăratul motiv al neînţelegerilor şi să ofere o soluţie.  Va invităm pe dumneavoastră să descoperiţi motivul şi să indicaţi o posibilă soluţie.

Noi vă vom oferi-o pe cea găsită de mediator, luni.

Citiţi şi:

Medierea, salvarea instanţelor din România

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite