Trei medici israelieni vin în România pentru a ajuta bebeluşii arşi la Maternitatea Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei medici israelieni de la spitalul Sheba din Tel Hashomer vor pleca spre România pentru a ajuta bebeluşii răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti din Bucureşti.

Pompierii militari au descins la Maternitatea din Oradea pentru controale

După ce va fi evaluată situaţia, medicii vor hotărî dacă este necesar transferul bebeluşilor în Israel, pentru tratament, relatează YnetNews.

În urma tragediei de luni seară, bebeluşii şi pacientele de la Maternitatea din Giuleşti, au fost transferaţi la diferite spitale din Capitală.

După ce 17 copii şi 11 mame au fost duse la Spitalul Cantacuzino, şeful Secţiei de Neonatologie a declarat că spitalul este supraaglomerat.

"Suntem o maternitate cu 44 de locuri dintre care numai şapte la terapie intensivă. În acest moment, la Spitalul Cantacuzino avem 75 de copii pe secţie dintre care 12 sunt la terapie intensivă. Avem femei cazate în subsol care aşteaptă în orice moment să nască.

Este o maternitate de mare calitate, dar oricât de mult aş dori eu, nu pot să asigur toate sarcinile cu risc. Nu pot să asigur calitatea actului medical în aceste condiţii. Nu le pot garanta acestor copii naşterile pe care le-aş fi garantat în condiţii normale", a declarat, la Realitatea TV, şeful Secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Cantacuzino, Adrian Crăciun.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite