Lumina Paștelui a ajuns în casele românilor! Hristos a înviat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milioane de români au participat, în această noapte, la slujba de Înviere a Domnului, au luat lumina Paştelui adusă de la Ierusalim şi au dus-o în casele lor. Adevarul.ro vă urează un Paște fericit!

UPDATE 04:45 Cimitirele din Iaşi, luminate de flacăra Învierii (FOTOREPORTAJ)

UPDATE 04:00 FOTOREPORTAJ: Seara Învierii, sărbătorită de romano-catolicii din Hunedoara

UPDATE 03: 47 Premierul Emil Boc a sosit la biserica din satul natal Răchiţele, judeţul Cluj, înainte de miezul nopţii, fiind însoţit de soţia sa. Boc a aprins o lumânare şi, conform tradiţiei, s-a alăturat credincioşilor care au înconjurat de trei ori biserica de lemn din satul Răchiţele de trei ori, potrivit Mediafax.

UPDATE 03:30 Peste 100.000 brăilenii au rostit ca unul "Hristos a Înviat" /FOTOGALERIE

UPDATE 03.00 Cimitirele din Iaşi, luminate de flacăra Învierii

UPDATE 02:33 Mii de credincioşi participă la slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală, unde la miezul nopţii Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit clerului şi credincioşilor Lumina Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

UPDATE 02:00 Romano-catolicii din Timișoara au luat lumină în Piața Unirii, la Dom

UPDATE 01:35 Botoşani: Zeci de mii de creştini au participat la slujba de Înviere

UPDATE 01:34 GALERIE FOTO Mii de tulceni au luat lumină

UPDATE 00:00 HRISTOS A ÎNVIAT! Românii au luat lumina Paştelui adusă de la Ierusalim şi se întorc la casele lor cu lumânările aprinse.

UPDATE 23:00 Ruşii s-au adunat cu mic cu mare, la biserici pentru a lua lumină

Aeronava care a transportat lumina Paştelui de la Ierusalim a aterizat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă cu puţine minute după ora 19.00.

Pe pista aeroportului delegațiai Patriarhiei a fost așteptată de zeci de preoţi din toată ţara, pentru a prelua flacăra simbolizând Învierea lui Hristos şi a o duce la bisericile din întreaga ţară.

Delegația Patriarhiei a fost condusă de Varsunafie Prahoveanu, episcop vicar al arhiepiscopiei Bucureştiului. Din delegaţie au mai făcut parte Gheorghe Flutur şi Cristian Poteraş.

Lumina Paştelui a fost aprinsă la Ierusalim în prezența a mii de credincioși

În prezența a peste 20.000 de credincioși, inclusiv români, lumina sfântă a Paștelui a gost aprinsă în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, unde, potrivit credinţei creştine, este înmormântat Iisus, informează Rtv.

La ceremonia condusă de patriarhul grec ortodox Theofilos al III-lea au participat mii de credincioși din Grecia, Armenia, Rusia, Bulgaria, Serbia, România, dar şi din Egipt şi Siria.

Preoţii au intrat în mormântul lui Hristos să se roage şi au ieşit de acolo cu lumânări aprinse, dând apoi lumină credincioşilor prezenţi, vestindu-le astfel Învierea Domnului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite