Romano-catolicii din Timișoara au luat lumină în Piața Unirii, la Dom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de creștini catolici  au participat la Slujba specială de înviere, la Biserica romano-catolică din Piața Unirii. Slujba a început cu aproape două ore înainte, urmând ca la miezul nopții, credincioșii timișoreni să ia lumină.

Sute de credincioși romano-catolici au venit la miezul nopții la Biserica Dom din Piața Unirii, pentru a lua lumină și a asista la slujba Învierii, oficiată de Episcopul Martin Roos. Cu câtva timp înainte de începerea slujbei religioase, în Piața Unirii, creștinii au putut asista la binecuvântarea focului nou și a candelei pascale. Aceasta reprezintă simbolul lui Hristos.

Intrarea în biserică s-a făcut fără nicio lumină aprinsă, singura lumină venind de la candela pascală. Primul care și-a aprins lumina a fost protosul, de la candelă, urmând clericii și credincioșii. Candela a fost tămâinată și s-a cântat "EXuletul", cu prima parte a litaniei sfinților. Mai apoi, s-a  binecuvantat apa Botezului pentru tot anul, în care s-a amestecat Sfântul Mir și untdelemn pentru botez.

image

Click pe poză pentru GALERIE FOTO!

După miezul nopții s-a citit și partea a II-a a litaniei sfinților si a început Liturghia, în timpul căreia s-au folosit veșminte de culoare albă.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite